12

Presse12.1.2024

Her er Årets Kvindelige Hold 2023

En har været der i samtlige år. To er med for første gang. Alle tre nominerede til Årets Kvindelige Fodboldspiller 2023 har også fundet vej. Her er spillernes udvalgte til Årets Hold 2023.

Her er Årets Kvindelige Hold 2023

Af Michael Hehr

Spillerne var ikke i tvivl. 23-årige Lene Christensen skal vogte buret på Årets Kvindelige Hold 2023. Den 23-årige Rosenborg BK- og landsholdsmålmand bliver betroet den opgave for tredje år i træk.

Foran Lene Christensen består forsvaret af Katrine Veje, Simone Boye, Stine Ballisager og debutanten Frederikke Thøgersen, der for første gang er at finde på Årets Kvindelige Hold.

På midtbanen finder vi holdets anden og sidste debutant. 22-årige Josefine Hasbo gør de to gengangere Karen Holmgaard og Kathrine Kühl selskab. Udover at være gengangere, har Karen Holmgaard og Kathrine Kühl det til fælles, at de begge er blevet kåret som Årets Kvindelige Talent. Holmgaard blev det i 2018, mens Kühl – for anden gang i karrieren – løb med den hæder kort før jul.

I angrebet er der nok en gang blevet plads til Pernille Harder. Og landsholdsanføreren må siges at være fast inventar på holdet. Hun har – som den eneste – været udvalgt hvert eneste år, siden vi første gang kårede Årets Kvindelige Hold i 2017. Harder udgør en trio med Signe Bruun og ikke mindst Amalie Vangsgaard, som for nyligt kunne lade sig hylde som Årets Kvindelige Fodboldspiller 2023.

Årets Kvindelige Hold 2023

Målmand: Lene Christensen
Forsvar: Katrine Veje, Simone Boye, Stine Ballisager og Frederikke Thøgersen
Midtbane: Josefine Hasbo, Kathrine Kühl og Karen Holmgaard
Angreb: Pernille Harder, Amalie Vangsgaard og Signe Bruun

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.