21

Presse21.12.2023

Kathrine Kühl er Årets Kvindelige Talent 2023

For anden gang i karrieren kan Kathrine Kühl lade sig hylde som Årets Kvindelige Talent. Prisen uddeles i et samarbejde mellem DBU og Spillerforeningen.

Kathrine Kühl er Årets Kvindelige Talent 2023
Kathrine Kühl sammen med Michael Sahl Hansen (th) og Magnus Hviid (tv)

Af Michael Hehr

»Det er kæmpestort. Det er overhovedet ikke noget, jeg havde forventet.«

20-årige Kathrine Kühl var overrasket i mere end en forstand, da Spillerforeningens direktør, Michael Sahl Hansen, på vegne af DBU og Spillerforeningen, pludselig dukkede op for at overrække Arsenal-spilleren prisen som Årets Kvindelige Talent 2023.

»Jeg forventede, vi skulle have besøg af familien, så jeg havde ikke regnet med, at I stod der. Men det var en glædelig overraskelse,« siger Kathrine Kühl, der fik overrakt prisen hos sine forældre i Nordsjælland.

Den danske landsholdsspiller vandt også prisen i 2021. Men at de andre spillere igen har valgt hende som Årets Kvindelige Talent overrasker hende.

»Sidst, jeg vandt, var jeg også overrasket. Men der havde jeg rykket mig rigtig meget, og jeg havde fået debut på landsholdet. Nu har jeg været en del af landsholdet i noget tid, og jeg gjorde mig et stort skifte til Arsenal, som også har været superhårdt. Derfor er det lidt overraskende, for jeg føler ikke, at 2023 er det år, jeg har shinet allermest. I hvert fald ikke klubmæssigt.«

Hårdt, men lærerigt

Kathrine Kühl indledte 2023 med et skifte til Arsenal i Women’s Super League. Et stort skridt for den dengang 19-årige dansker, der forlod venner, familie og de trygge rammer i FC Nordsjælland for at konkurrere med og mod nogle af verdens bedste fodboldspillere.

»Det har været superhårdt, men også virkelig lærerigt. Jeg har virkelig rykket mig meget personligt og fodboldmæssigt. Jeg spiller sammen med de bedste spillere, så setuppet kunne ikke være bedre. Men spilletiden har været begrænset, og det er noget, jeg har skullet tage stilling til og som har været hårdt i perioder.«

Mens hun har skullet kæmpe for minutterne i Londonklubben, er Kühl blevet fast inventar på landsholdet.

»2023 har virkelig været en rutsjebanetur. Det er gået meget op og ned for mig. Vi har haft et virkelig godt landsholdsår. Det var fedt med VM-slutrunden. Det var virkelig, virkelig stort for mig.«

Kathrine Kühl gør det forrygende og er allerede nået langt i karrieren. Men selvom hun er landsholdsspiller, spiller i en af verdens bedste klubber, og nu kan tilføje endnu en individuel pris til cv’et, husker hun sig selv på, at karrieren først lige er begyndt.

»Jeg er megaglad og beæret over, at mine kollegaer har stemt på mig. Fordi det hele går så stærkt, skal man nogle gange lige stoppe huske på, at ja, jeg er faktisk kun 20 år, og jeg kan stadig vinde den her pris, så det er virkelig stort, og jeg er meget glad.«

Det er spillerne, dem der ved, hvad det kræver at nå toppen, som afgør, hvem der løber med hæderen. Det er dét, der gør prisen ekstraordinær. Prisen uddeles i et samarbejde mellem DBU og Spillerforeningen.

Tidligere vindere:

2022: Sofie Bredgaard
2021: Kathrine Kühl
2020: Sofie Svava
2019: Sofie Svava
2018: Karen Holmgaard
2017: Signe Bruun

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.