7

Presse7.12.2023

AGF og BIF deler førstepladsen, mens nationalarenaen er med i El Plástico-bundstriden

Det er helt lige i kampen om at have Superligaens bedste bane. De forsvarende vindere fra Brøndby IF deler førstepladsen sammen med AGF, mens Viborg FF og FC Midtjylland er lige i hælene på dem. Og så har Parken gjort kunstbanerne selskab i bunden.

AGF og BIF deler førstepladsen, mens nationalarenaen er med i El Plástico-bundstriden

Af Michael Hehr

Brøndby IF har vundet kåringen af Superligaens bedste bane de seneste tre år. Og hybridbanen på Brøndby Stadion sætter nok engang standarden for, hvordan en bane i Danmarks bedste liga skal se ud. Men det er de ikke alene om ude på Vestegnen.

For underlaget på Ceres Park i Aarhus, der i øvrigt også er en hybridbane, er af Superligaens anførere vurderet til at være akkurat lige så godt. I hvert fald ligger de to baner side om side efter 17. spillerunde, hvor Superligaen går på pause, og vi i Spillerforeningen gør halvvejsstillingen op i kampen om Danmarks Bedste Bane.

»De gode bedømmelser og den tætte konkurrence vidner om, at vi sagtens kan have gode baner i Superligaen«

Thomas Lindrup, chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen

»I flere klubber bliver der gjort en stor indsats for at give spillerne optimale forhold for at præstere. Og det kvitterer spillerne for. De gode bedømmelser og den tætte konkurrence vidner om, at vi sagtens kan have gode baner i Superligaen, hvis vi vil det. Der er både den vilje og faglighed, der skal til for at opnå dette, blandt landets groundsmen,« udtaler Thomas Lindrup, chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen.

Tilladelse Påkrævet

For at kunne se dette indhold skal du minimum give samtykke til samling af markedsføringscookies

Tilbage til opgørelsen. I den tunge af ende af den finder vi de tre baner, Superligaens anførere vurderer som værende ’under middel’.

At Superligaens to kunstgræsbaner igen får bundkarakterer af skiftende anførere i Superligaen er ikke noget nyt. Mere opsigtsvækkende er det dog, at Parken, vores nationalarena og hjemmebane for en af landets største klubber, gør dem selskab.

»vi skal forvente os mere af Herrelandsholdets og de forsvarende danske mestres hjemmebane«

Thomas Lindrup om Parkens tilstand

»Det er bemærkelsesværdigt, at Parken ligger og roder rundt i den tunge ende af tabellen. For vi skal forvente os mere af Herrelandsholdets og de forsvarende danske mestres hjemmebane, der også lægger underlag til Champions League i år. Formanden for Groundman Association Denmark har kritiseret banen i Parken, vores landstræner har gjort det samme. Set i det lys er anførernes vurdering nok ikke så overraskende igen,« siger Thomas Lindrup.

»Knap så overraskende er det dog, at kunstgræsbanerne ligger i bunden. Der en klar modstand mod kunstgræs blandt spillerne, der også afspejler sig i Superliga-anførernes karakterer. Sådan har det været i årevis. Spillerne ønsker ganske enkelt flere gode græsbaner,« slutter Thomas Lindrup.

Halvvejsstilling:

Ceres Park (AGF): 4,50
Brøndby Stadion (Brøndby IF): 4,50
Energi Viborg Arena (Viborg FF): 4,38
MCH Arena (FC Midtjylland): 4,33
Vejle Stadion (Vejle Boldklub): 4,00
Pro Ventilation Arena (Hvidovre IF): 3,86
Nature Energy Park (OB): 3,78
Lyngby Stadion (Lyngby Boldklub): 3,78
Cepheus Park Randers (Randers FC): 3,33
JYSK Park (Silkeborg IF): 2,67
Parken (F.C. København): 2,67
Right to Dream Park (FC Nordsjælland): 1,75

Vurdering fra 1-5 (1=elendig / 2=under middel / 3=godkendt / 4=over middel / 5=fantastisk).

Danmarks Bedste Bane: Sådan bedømmes de

Spillerforeningen kårer sammen med Superligaens 12 anførere hvert år Danmarks Bedste Bane. Jagten på den bedste bane blev skudt i gang fra forårssæsonens start i 2012. Udeholdenes anførere bedømmer efter hver runde kampbanerne. Målet er bedre baner og bedre fodbold.

Bygget på erfaringer fra England, Holland og Australien er målet at forbedre baneforholdene og samtidig hædre de klubber og groundsmen, der yder en særlig indsats for at forbedre spillernes betingelser på banen.

Rent praktisk foregår ratingen ved, at udebaneholdenes anførere efter hver kamp sender en SMS med en helhedsbedømmelse af banen fra 1-5; fra elendig til fantastisk. Ved sæsonens afslutning bliver Danmarks Bedste Bane fundet baseret på det bedste gennemsnit. Ratingen inkluderer alle Superligaens anførere.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.