Årets Kvindelige Talent

Det er landets mest lovende fodboldspiller under 22 år. Spilleren, hvis præstationer allerede er gode, men som samtidig giver lovning på endnu mere.

Den prestigefyldte titel som Årets Kvindelige Talent uddeles én gang om året til den mest lovende, danske spiller i den danske liga eller udlandet. Det er spillerne, der nominerer og kårer. Siden 2021 har vi uddelt prisen sammen med DBU.

Årets Kvindelige Talent

Sofie Bredgaard er Årets Kvindelige Talent

Sofie Bredgaard var tom for ord, da værelseskammerat Kathrine Kühl præsenterede hende for pokalen. Indgraveringen ”Årets Kvindelige Talent 2022” pryder det mørke stål, og vil for altid være en reminder på det fantastiske år, den unge angriber har haft.

»Jeg havde sgu ikke lige set den komme,« siger Sofie Bredgaard. Men det er svært at forstå, når man kigger tilbage på de sidste 12 måneder.

FC Rosengård-spilleren skiftede fra rivalerne Linköpings FC i april 2022 og har siden da etableret sig som en profil i den svenske klub, som hun i efteråret vandt mesterskabet med. I april debuterede hun også på Danmarks landshold i en EM-kvalifikationskamp – og blot to måneder senere var hun med i den trup, der skulle høste gevinsten af en fejlfri kvalifikation ved EM i England.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.