17

Presse17.2.2023

Sofie Bredgaard er Årets Kvindelige Talent 2022

Den unge offensivspiller blev overrasket af holdkammeraterne, da det stod klart, at kollegaerne havde kåret hende til den mest lysende stjerne på den danske fodboldhimmel.

Sofie Bredgaard er Årets Kvindelige Talent 2022
Foto: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk

Af Spillerforeningen

21-årige Sofie Bredgaard var tom for ord, da værelseskammerat Kathrine Kühl præsenterede hende for pokalen. Indgraveringen ”Årets Kvindelige Talent 2022” pryder det mørke stål, og vil for altid være en reminder på det fantastiske år, den unge angriber har haft.

»Jeg havde sgu ikke lige set den komme,« siger Sofie Bredgaard. Men det er svært at forstå, når man kigger tilbage på de sidste 12 måneder.

FC Rosengård-spilleren skiftede fra rivalerne Linköpings FC i april 2022 og har siden da etableret sig som en profil i den svenske klub, som hun i efteråret vandt mesterskabet med. I april debuterede hun også på Danmarks landshold i en EM-kvalifikationskamp – og blot to måneder senere var hun med i den trup, der skulle høste gevinsten af en fejlfri kvalifikation ved EM i England.

»Det var et begivenhedsrigt år, hvor der skete virkelig meget, og der er mange unge, gode spillere, så det betyder virkelig meget,« siger Sofie, og kigger med det samme fremad mod nye højder i 2023, hvor VM venter lige om hjørnet.

»Der er mange ting, jeg gerne vil opnå – og det her er kun starten på det. Jeg tror, næste halvår bliver sindssygt vigtigt for at se, om jeg kan bibeholde niveauet fra 2022, « siger Sofie.

Årets Kvindelige Talent får muligheden for at komme i aktion igen på dansk jord, når Kvindelandsholdet møder Japan i en testkamp på Odense Stadion 11. april. Du kan købe billetter på billet.dbu.dk.

Det er spillerne, dem der ved, hvad det kræver at nå toppen, som afgør, hvem der løber med hæderen. Det er dét, der gør prisen ekstraordinær. Prisen uddeles i et samarbejde mellem DBU og Spillerforeningen.

Tidligere vindere

2021: Kathrine Kühl

2020: Sofie Svava

2019: Sofie Svava

2018: Karen Holmgaard

2017: Signe Bruun

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.