»Jeg har været et meget mørkt sted«

11

Feature11.6.2020

»Jeg har været et meget mørkt sted«

Kasper Fisker har ikke spillet en superligakamp siden august 2019. En drilsk knæskade har holdt ham ude i næsten et år og givet ham så store smerter, at han har måttet tage antidepressiv- og sovemedicin. Nu er han igen kampklar og har to måneder til at bevise, at han igen kan blive en profil i Superligaen.

Af Martin Dons

Han ved godt, at han var en af dem med ryggen mod muren. For med kontraktudløb 30. juni i år og en sæson, der blev smadret af en korsbåndsskade allerede i sjette spillerunde, stod det ikke krystalklart, at Kasper Fisker ville få forlænget sin kontrakt en ekstra måned for at kunne spille sæsonen færdig i Brøndby.

For da coronakrisen ramte, var han lige blevet opereret igen og skulle i gang med sin genoptræning. Men aftalen mellem Spillerforeningen og Divisionsforeningen sikrede, at Kasper Fisker – sammen med resten af spillerne med sommerudløb – blev tilbudt en kortidsforlængelse frem til sæsonafslutningen.

»Jeg har været et meget mørkt sted i forhold til min karriere. Jeg har døjet rigtig meget med mit ben og har haft mange smerter. Og jeg har været et halv – hvis ikke helt – depressivt sted. Primært på grund af smerter og søvnmangel«

Dermed har den løbestærke Brøndby-midtbane fået en ekstra måned til at bevise, at han er tilbage og igen kan blive en profil i Superligaen.

- Det er fuldstændig altafgørende. Havde det været en måned, havde det været sindssygt svært. Nu er det to måneder, nu er det bare svært. Så for mig er det fuldstændig afgørende to måneder, jeg er trådt ind i, siger Kasper Fisker.

På den ene side er to måneder kort tid til at gøre opmærksom på sig selv i. På den anden side har han fået en måned ekstra.

- Så det er jo dobbelt så lang tid, jeg har. Og i og med at jeg lige er kommet tilbage og lige er blevet spilleklar, så har jeg dobbelt så lang tid til at spille mig tilbage på holdet og bidrage til den resterende del af min kontraktperiode og den resterende del af sæsonen, siger Kasper Fisker.

Ingen selvfølge

For ham betyder det meget, at han ikke om en måned ville se sig selv efterladt på perronen, mens toget med holdkammeraterne buldrede afsted i mesterskabsslutspillet. I stedet kan han med den korte kontraktforlængelse spille sæsonen færdig med de holdkammerater, han også begyndte forårssæsonen med.

Christian Nørgaard og Kasper Fisker jubler efter derby-sejr i november 2017.

Christian Nørgaard og Kasper Fisker jubler efter derby-sejr i november 2017.

- Det betyder, at jeg i min situation, hvor jeg står med kontraktudløb, får chancen for at spille færdig og får en større chance for at spille mig til ny kontrakt eller vise andre klubber, hvad jeg kan. Derfor betyder det sindssygt meget, og jeg er selvfølgelig rigtig glad for det.

- Jeg synes, det er en fair og den rigtige løsning. Men dermed ikke sagt, at det bare er en selvfølge, siger Kasper Fisker og er bevidst om, at mange andre europæiske lande ikke er lykkedes med at indgå lignende aftaler, der tager hånd om de spillere, som måtte stå i en dårlig situation i forhold til en forlængelse frem til sæsonafslutningen.

Været et depressivt sted

Lige nu melder Kasper Fisker sig klar. Klar til at bidrage, hvis cheftræner Niels Frederiksen kigger hans vej. Men store smerter og manglende nattesøvn har undervejs i hans skadesforløb slået ham ud af kurs.

- Jeg har været et meget mørkt sted i forhold til min karriere. Jeg har døjet rigtig meget med mit ben og har haft mange smerter. Og jeg har været et halv – hvis ikke helt – depressivt sted. Primært på grund af smerter og søvnmangel, fortæller den 32-årige midtbanespiller ærligt.

»Jeg havde meget svært ved, at jeg skulle dope mig med medicin, så det var svært mentalt at skulle gøre det«

Og åbner op om, hvad han har været igennem de seneste måneder på sidelinjen.

- I forhold til min depressive periode har jeg taget en masse medicin. Faktisk antidepressiv medicin og sovemedicin. Det var hårdt at erkende, at man skulle tage det. Jeg havde meget svært ved, at jeg skulle dope mig med medicin, så det var svært mentalt at skulle gøre det. Jeg fik ikke antidepressive på grund af depression, jeg fik det på grund af nervesmerter. Det er væsentligt at notere sig. Men det var hårdt for mig at acceptere som sportsmand, at man skulle tage så meget medicin for at sove og for at komme igennem dagen, synes jeg.

Smerteklinik og klubfolks gode humør hjælper

Det har ikke kun været de fysiske smerter, Kasper Fisker har skullet håndtere. Det har også været en hård, mental kamp at sidde uden for et år med store smerter.

- Jeg har brugt en psykolog gennem Spillerforeningen og en privatpsykolog, og selvfølgelig har jeg også snakket med vores sportspsykolog i Brøndby, Christian Engell. Og så har jeg brugt staben i Brøndby til at holde humøret højt. Fysioterapeuter, holdleder, materialemænd, holdkammerater – det er dejligt at være en del af et sammenhold, når man oplever hårde tider. Det har jeg selvfølgelig brugt rigtig meget, og så er jeg samtidig blevet tilknyttet en smerteklinik. Så der har været mange tiltag indover. Det har været hårdt arbejde, men jeg føler, at alle tiltag har været med til at skubbe mig i den rigtige retning, siger Kasper Fisker.

I dag er det ikke smerterne, den manglende søvn eller de mørke tanker, der fylder. Det er i stedet målet om igen at trække Brøndby-trøjen over hovedet og gøre comeback på Vestegnen.

- Jeg kan godt spille superligakamp nu. Så for mig handler det om at bygge på, så jeg kan spille endnu mere, og så handler det om at bygge på rent kvalitetsmæssigt også, så jeg bliver god nok til at få spilletid. Og det synes jeg ikke, jeg er så langt fra nu. Jeg havde håbet, at jeg var med i den første kamp, men jeg har også stor respekt og stor selvindsigt til at se, at der også er andre end mig i Brøndby, der også gerne vil spille. Jeg er helt klar til at spille Superliga nu, men bygger selvfølgelig på hver dag for at være endnu mere klar og endnu bedre.

- Jeg er et godt sted lige nu. Det er der ingen tvivl om. Og jeg er fuldt målbevidst om, at jeg vil spille Superliga i mange år endnu, og jeg tror virkelig på mig selv og kan mærke, at jeg er på vej tilbage. Så jeg er et super positivt sted i øjeblikket, siger Kasper Fisker.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.