Årets Profil i Kvindeligaen

Sæsonens bedste spiller i landets bedste række. Det er hende, kollegaerne hylder med kåringen af Årets Profil i Superligaen.

Tidligere var det en årskåringen. Men fra og med 2017/18-sæsonen er den sæsonbaseret.

Det er spillerne selv, der nominerer og kårer Årets Profil i Superligaen. Vi og DBU uddeler prisen sammen med Hessel HiRE.

Årets Profil i Kvindeligaen

Kyra Carusa er sæsonens bedste

Hun har gjort sin entré i dansk fodbold med maner. I de to år, Kyra Carusa har trådt sine støvler på kunstrgræsset i Køge, har hun vundet to mesterskaber. Det har fået spillerne i Gjensidige Kvindeliga kåret hende til Årets Profil.

Hun er fra San Diego, Californien, men har i dag også et irsk pas, da hendes bedste forældre immigrerede fra Irland til USA. Det var en tidligere træner fra netop Californien, der satte hende i forbindelse med fodboldprojektet i den danske provinsby.

I dag har Danmark en speciel plads i hendes hjerte, men det var ikke uden nervøsitet, hun slog sig ned langt væk fra den varme, sydlige stat. Men det ligger til hendes natur at udfrodre sig selv.

»Min ambition som både spiller og menneske er at udfordre mig selv. Ikke kun udfordre mig selv men også være modig nok til at acceptere udfordringer.«

»Jeg vil fortsætte med at være i et miljø og være en del af et hold, som inviterer progression ind og ikke frygter at fejle, og som bliver ved med at investere i fremtiden for kvindefodbold,« fortæller hun i til os.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.