3

Presse3.6.2023

Nanna Christiansen er Årets Profil i Gjensidige Kvindeliga 2022/23

En glad og stolt Nanna Christiansen kan for tredje gang i karrieren lade sig hylde som Årets Profil i Kvindeligaen. Prisen uddeles i et samarbejde mellem DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE.

Nanna Christiansen er Årets Profil i Gjensidige Kvindeliga 2022/23

Af Michael Hehr

»Nanna Christiansen«.

Det navn har 28 procent af spillerne i Gjensidige Kvindeliga skrevet på den stemmeseddel, de i løbet af de seneste uger har udfyldt.

Klar tale fra konkurrenterne, der hylder Nanna Christiansen for endnu en flot sæson i landets bedste række.

»Det er kæmpestort. Det er noget, jeg er meget glad, stolt og taknemlig for. Det er en stor anerkendelse at få,« siger Nanna Christiansen.

Hun hæfter sig ved, at det er spillerne i Gjensidige Kvindeliga, der har valgt hende som Årets Profil i ligaen.

»Det betyder rigtig meget. Det er dem, jeg spiller mod, og jeg skal være bedre end, når vi spiller kamp og skal vinde. Så det, at det er mine kollegaer, der har stemt på mig, gør prisen endnu mere speciel.«

Magnus Hviid, kommunikationsdirektør i Spillerforeningen, overrækker præmien fra Hessel Hire til Nanna Christiansen på Bane 2 i Brøndby.

Magnus Hviid, kommunikationsdirektør i Spillerforeningen, overrækker præmien fra Hessel Hire til Nanna Christiansen på Bane 2 i Brøndby.

Comeback efter karrierens første skade

33-årige Nanna Christiansen er en erfaren spiller, der har prøvet det meste. Men ikke at være skadet. I hvert fald ikke før maj 2022, hvor en operation i menisken sendte hende ud på sidelinjen.

»Jeg har aldrig prøvet at være skadet før. Så at jeg lige pludselig var skadet med menisken, og skulle være ude i et lidt over et halvt år var benhårdt. Men jeg er egentlig også overrasket over mig selv. Hvordan jeg tog arbejdshandskerne på, kom igennem skadesperioden og kom endnu stærkere ud på den anden side.«

»Det krævede en del af mig at komme igennem. Jeg vidste også bare, at jeg skulle have det her comeback, og jeg skulle tilbage på banen. Jeg skulle tilbage på det niveau, jeg havde inden skaden. Så det har jeg arbejdet stenhårdt for.«

Tidligere vindere

2021/22: Kyra Carusa
2020/21: Olivia Holdt
2019/20: Nanna Christiansen
2018/19: Nanna Christiansen
2017/18: Stine Larsen
2016*: Florentina Olar

*Kåringerne af Årets Profil overgik i 2017 til at være sæsonkåringer i stedet for årskåringer.

Tilbage kom hun. Og gennem hårdt arbejde har hun – sammen med resten af Brøndby IF – slidt sig tilbage mod toppen.

»Det var svært lige i starten, da jeg kom tilbage, men her i foråret er jeg kommet tilbage til mit niveau. Det er jeg via mit hold, som har gjort det sindssygt godt, så det er også en kæmpe cadeau til dem, at de har hjulpet mig så godt på vej.«

»Før min skade gik det ikke så godt i Brøndby. Vi var ikke så godt spillende lige der. Det var en periode, der var lidt hård for mig og for Brøndby generelt. Jeg føler, jeg har en bedre formkurve nu, efter jeg er kommet tilbage, og det har jeg også takket være, at holdet gør det sindssygt godt,« siger Nanna Christiansen.

Før kampstart i dagens kamp mod Kolding IF kan Nanna Christiansen lade sig hylde som Årets Profil i Gjensidige Kvindeliga.

Det er spillerne i Gjensidige Kvindeliga, der vælger Årets Profil i Gjensidige Kvindeliga. Hver spiller har én stemme, og eneste krav er, at de ikke må stemme på en spiller fra egen klub. Prisen som Årets Profil i Gjensidige Kvindeliga uddeles i et samarbejde mellem DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.