07. 02. 2017

Kasper Risgård: Uddannelsen gav mig virkelig ro i maven

Når støvlerne bliver lagt på hylden, og arbejdspladsen ikke længere er græsbeklædt, hvilke muligheder står man så, som fodboldspiller, tilbage med?

AF CAMILLA JAUCH

For AaB-spilleren, Kasper Risgård, findes der ikke ét klokkeklart svar, men han har med tiden fundet en indre ro omkring livet efter fodbolden. En ro, som han endte med at finde i Spillerforeningens tilbud Study4player.

Kasper Risgård har netop gennemført sin uddannelse i International Handel og Markedsføring via Spillerforeningens Study4player Online Academy. Et valg, han er rigtig glad for, at han tog – men også en proces der har krævet en stor portion selvdisciplin, som ifølge Risgård heldigvis ikke er en fremmed egenskab hos fodboldspillere.

- Det har da krævet selvdisciplin, men som fodboldspiller udvikler du også en del disciplin i den professionelle verden du lever i, og den har jeg i hvert fald kunne bruge, også udenfor banen, til at læse og lave mine ting.

Læs også: Karriereskifte? Sælgerjobbet ligger lige til højrebenet

En verden af muligheder

Da Kasper Risgård startede sin fodboldkarriere for mere end 10 år siden, var der ikke samme tilbud om uddannelse for sportsudøvere, som der er i dag, og den unge Risgård tænkte da heller ikke så meget over, hvad livet skulle bringe efter fodbolden. Men med alderen, og visheden om at fodboldkarrieren ikke varer for evigt, blev det vigtigt for Risgård også at have noget at tage sig til efter fodbolden.

Jeg ved godt, at der måske ikke er så lang tid tilbage af karrieren, så det giver mig virkelig en ro indvendigt at vide, at jeg har en uddannelse, og at jeg har de muligheder, der er i 4player

- Jeg synes, det er ekstremt vigtigt at komme ud på den anden side og have noget at lave. Have et papir på at man også kan meget mere ved siden af fodbolden. En fodboldkarriere er jo kun i en vis årrække – og sådan en årrække går altså stærkt. Så jeg synes, det er enormt positivt, at man gennem Study4player i dag kan kombinere sin professionelle sport og samtidig tage en uddannelse, fortæller Risgård og fortsætter:

- Jeg er jo 34 nu, og jeg ved godt, at der måske ikke er så lang tid tilbage af karrieren, så det giver mig virkelig en ro indvendigt at vide, at jeg har en uddannelse, og at jeg har de muligheder, der er i 4player.

Tilbage til skolebænken

Da den ugentlige fridag fra fodbolden blev erstattet med undervisning og læsning, skulle en helt ny motivation findes frem – en motivation, der, ifølge Risgård, både er kommet fra ham selv, men også fra fleksibiliteten i uddannelsesforløbet. Men selvom dét at komme tilbage på skolebænken ikke altid har været lige let, er Risgård overbevist om, at gevinsten har opvejet for de frustrerende dage.

- Jeg var måske aldrig rigtig ham, der gik forrest i skolen og elskede undervisningen, da jeg var mindre. Så der er ingen tvivl om, at det har været sindssygt hårdt arbejde at komme tilbage på skolebænken, men jeg har det også med ikke at gøre noget halvt. Når jeg først er startet, så skal jeg også gøre det færdigt. Det har motiveret mig, at jeg virkelig ville det her, og så har jeg jo også været ekstremt heldig med al den hjælp og vejledning, jeg har fået udenfor banen.

- Vi føler måske nogle gange, at vi går til eksamen hver weekend, når vi spiller kampe, fordi vi bliver vurderet af en masse mennesker, journalister, TV osv. Men det er altså noget andet at sidde på skolebænken og gå til sådan en eksamen – så der skal ikke herske tvivl om, at det til tider har været frustrerende, men det er jo også dét, der gør det det hele værd – at man har arbejdet hårdt, og at man kan se det bære frugt. Det er jo det samme som på banen faktisk.

Livet efter fodbolden skal også have noget at byde på

Selvom Kasper Risgård har færdiggjort sin uddannelse, synes spørgsmålet, om hvad fremtiden skal bringe, stadig ikke let at besvare. Men dét at kunne kombinere fodboldlivet med en uddannelse, giver ifølge Risgård en bedre mulighed for at begynde at tune sig ind på, hvad livet efter fodbolden skal byde på.

- Der er jo ingen tvivl om, at jeg er fodboldspiller, og det er den verden, jeg lever i og elsker – men der er også en anden verden, når jeg kommer ud på den anden side, og så vil jeg altså gerne lave noget, som jeg rigtig godt kan lide. Det er svært, at vide hvad der venter, for jeg har været fodboldspiller hele mit voksne liv og har aldrig været ude på det ”rigtige” arbejdsmarked. Jeg har jo kun været i min verden. Som fodboldspiller. Og netop derfor synes jeg, det er vigtigt, at man, allerede mens man spiller, kigger på, hvilke muligheder man har. Og der er ingen tvivl om, at med alle de muligheder Study4player kan tilbyde, så er det jo med til at fuldende en karriere – så man også kan lave noget, man godt kan lide bagefter.

 

Læs mere om uddannelsen i International Handel og Markedsføring – såvel som dine andre online uddannelsesmuligheder - i Study4player Online Academy

For yderligere info eller en snak om dine online uddannelsesmuligheder kontakt koordinator i Study4player Online Academy, Jesper Mølgaard Kristensen, på mail jesper.kristensen@spillerforeningen.dk eller telefon 27 14 49 22

Tilbage

SENESTE NYT

22.09.2022

76: Hvorfor skulle FC Midtjylland spille i vanvittig varme?

LÆS MERE
15.09.2022

75: Sådan arbejder vi med den gode vej ud af fodbold

LÆS MERE
04.09.2022

Sportsstjerner siger nej til diskrimination

LÆS MERE
16.08.2022

Et slaraffenland for digital chikane

LÆS MERE
15.07.2022

74: Lukas skiftede til Sassuolo som 16-årig

LÆS MERE
07.07.2022

På valg og valgt. Bestyrelsen fortsætter uændret

LÆS MERE