05. 07. 2010

Montenegrinsk Spillerforening beder FIFPro om hjælp

Spillere fra FC Sutjetska Niksic har truet med at strejke. Klubben, som befinder sig i den bedste række, har nemlig ikke betalt spillerne løn siden december 2009. Foto © FIFPro

Spillerforeningen i Montenegro har oven på FC Sutjetskas manglende lønudbetaling til spillerne bedt FIFPro om hjælp. Den internationale Spillerforening vil nu gøre alt, hvad den kan for at sikre, at spillerne får, hvad de har krav på.

FC Sutjetska, som er en af Montenegros ældste klubber, er i øjeblikket i økonomiske vanskeligheder. Som en konsekvens heraf har klubbens spillere ikke modtaget nogen penge siden december 2009. Som det ser ud nu, skylder klubben samlet set sine spillere tæt på 600.000. kr.

Da Niksic-kommune har en kontrakt med FC Sutjetska, har spillerne bedt myndighederne om hjælp. Borgerrepræsentationen har imidlertid kun garanteret spillerne to måneders løn, hvilket spillerne har afvist. De vil have hele deres løn samt bonusser.

FC Sutjetska forventer, at spillerne gør sig klar til 2010/11-sæsonen fra først i juli. Men klubbens spillere er af en anden opfattelse. Ifølge den montenegrinske spillerforening overvejer spillerne nemlig at strejke, da de er meget utilfredse med den behandling, de har fået.

Siden december sidste år har de nemlig overholdt deres forpligtelser, selvom de ikke blev betalt. Det lykkedes dem endda at hente nok point til at afværge en ellers truende nedrykning.