15

Spiller til Spiller15.9.2022

75: Sådan arbejder vi med den gode vej ud af fodbold

Play button

Får du klarsyn af at høre den her udsendelse? Eller af at deltage i vores arrangementer? Nok ikke. Men det er gode skridt på vejen.

Lyt og abonnér: Spotify, Apple Podcast, Soundcloud

Play button
00:00
Sound

»Karrierestop.«

Det er et ord, der ikke ligger ret godt i munden hos særlig mange sportsudøvere. Og det er der flere grunde til. Det ved vi, fordi vi har lavet undersøgelser, der viser, hvordan livet efter fodbold kan give mentale problemer.

Vi har også fortalt nogle af historierne om de af dine kollegaer, der har kæmpet med karrierestoppet og de mentale efterdønninger. For det kan være enormt udfordrende.

Men det kan også blive pissegodt. Og det er dét, den her udsendelse handler om.

To arrangementer på én dag

Jesper Mølgaard Kristensen er tidligere professionel fodboldspiller og rådgiver i 4player, der er vores rådgivningsenhed. Han er motiveret af at hjælpe dig med at være i mental balance; når du er på vej ind i fodboldverdenen, når du lever i den, og når du engang skal videre fra den.

I den her udsendelse fortæller han om to af vores arrangementer, der sigter mod det sidste. Nemlig den gode vej ud af fodbold.

- Det helt store formål er, at det er et skridt på vejen, siger Jesper om henholdsvis Sportens Karrieredag og Karriereskifteseminar, som de to arrangementer hedder.

- Det er ikke sådan, at man fra vores side regner med, at alle bare får klarsyn, når de har været hos os en halv dag. Men forhåbentlig har de haft en god dag og fået et skud motivation til at give den gas – også uden for banen, tilføjer han.

»Jeg er en ret god historie«

Sportens Karrieredag er henvendt til alle. Det er en mulighed for at møde samtlige af 4players uddannelses- og jobpartnere. Det er også her Rasmus Kragh, der er den eneste dansker, som har besteget Mount Everest uden ilt, er keynote speaker. Og så debattere et panel af nuværende og tidligere elitesportsudøvere, hvad det vil sige – og hvad de får ud af – at være dual career-atleter.

Det andet arrangement, Karriereskifteseminar, er målrettet dig, der nærmer dig karrierestoppet, står midt i det eller har det på afstand. Her har du blandt andre mulighed for at møde Ann Grete Nørgaard, der tidligere landsholdsspiller i håndbold og nu underviser på Hald Ege Efterskole.

Hun har et klart formål med sit bidrag på Karriereskifteseminar.

- Jeg synes i al ydmyghed, at jeg er en ret god historie. Jeg synes, man hører rigtig mange, hvor det er helt vildt svært, og der er en identitetskrise. Det anerkender jeg 100 procent.

- Jeg vil gerne fortælle min historie, fordi jeg synes, jeg har taget nogle valg i løbet af min karriere, som har været med til at gøre, at jeg kan sidde her i dag og være afklaret og motiveret i min nye tilværelse. Det vil jeg gerne dele, siger den 39-årige viborgenser.

Hør det hele i den her udsendelse, hvor vi kommer rundt om:

  • Hvordan 4player arbejder og hvorfor
  • Hvordan Ann Gretes karrierestop både var følelsesladet, hårdt og en lettelse på én gang
  • Hvordan Brian Hamalainen og Emil Scheel oplevede sidste års udgave af Karriereskifteseminar
  • Og hvad du kan forvente dig af de to arrangementer.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.