22

Presse22.12.2023

Rasmus Højlund er Årets Mandlige Talent 2023

Han har scoret bunker af mål og fået sit store gennembrud på Herrelandsholdet. Nu er Rasmus Højlund også Årets Mandlige Talent 2023.

Rasmus Højlund er Årets Mandlige Talent 2023
Foto: Manchester United

Af Spillerforeningen

Den 23. marts i år skød Rasmus Højlund sig direkte ind i hjertekulen hos de danske fans.

Med vilje, kraft og passion lavede han ikke bare sit første mål for Herrelandsholdet i 3-1 sejren over Finland i Parken i den første EM-kvalifikationskamp, han lavede hattrick foran en euforisk Parken og kickstartede et vildt 2023.

Den 20-årige unge mand fra Hørsholm brød igennem på den internationale fodboldscene med bunker af mål i Serie A, syv mål i otte EM-kvalifikationskampe, et skifte til mægtige Manchester United og fem mål i Champions League.

På den baggrund er det meget naturligt, at Rasmus Højlund nu er kåret som Årets Mandlige Talent 2023.

»Det betyder rigtig meget for mig, og jeg er utrolig stolt. Det er et ekstremt dygtigt felt af spillere, men jeg synes også, at jeg har gjort det godt i år, og jeg er rigtig glad og stolt over at vinde den pris,« siger Rasmus Højlund.

Prisen uddeles i et samarbejde mellem Spillerforeningen og DBU, og det er spillerne selv, som har peget på Rasmus Højlund som det mest funklende danske talent i 2023.

Og det glæder Rasmus Højlund, at det er kollegerne, der har valgt ham.

»Det er altid stort at vinde noget, og der er mange dygtige fodboldspillere, der har vundet den her pris gennem tiden. Holdkammerater og tidligere holdkammerater, så det er fedt at kunne sige, at man er blevet Årets Mandlige Talent,« siger Rasmus Højlund.

Rasmus Højlund scorede to af sine i alt fem mål i Champions League mod F.C. København i Parken. Foto: fodboldbilleder.dk

Rasmus Højlund scorede to af sine i alt fem mål i Champions League mod F.C. København i Parken. Foto: fodboldbilleder.dk

Højlund trådte sine første fodboldsko i barndomsklubben Hørsholm-Usserød og brugte ungdomsårene i både Brøndby IF og FC København. Han har trods sin unge alder allerede været professionel i FC København, Sturm Graz, Atalanta og nu altså Manchester United.

Med prisen som Årets Mandlige Talent skriver han sig ind i historiebøgerne sammen med en række andre store landsholds-profiler som blandt andre Christian Eriksen, Simon Kjær, Nicklas Bendtner, Pierre-Emile Højbjerg og Andreas Christensen.

Det er spillerne, dem der ved, hvad det kræver at nå toppen, som afgør, hvem der løber med hæderen. Det er dét, der gør prisen ekstraordinær. Prisen uddeles i et samarbejde mellem DBU og Spillerforeningen.

Seneste vindere

2022: Maurits Kjærgaard
2021: Mikkel Damsgaard
2020: Jonas Wind
2019: Andreas Skov Olsen
2018: Jacob Bruun Larsen
2017: Andreas Christensen
2016: Andreas Christensen
2015: Andreas Christensen
2014: Pierre-Emile Højbjerg
2013: Pierre-Emile Højbjerg

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.