4

Presse4.6.2023

Ernest Nuamah er Årets Profil i 3F Superliga

Den 19-årige komet kroner sin gennembrudssæson med fornem hæder. Han vinder prisen foran Mohamed Daramy og Viktor Claesson. Prisen uddeles i et samarbejde mellem DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE.

Ernest Nuamah er Årets Profil i 3F Superliga

Af Michael Hehr

»Hvem er Årets Profil i 3F Superliga?«

Det spørgsmål skulle spillerne i landets 12 superligaklubber svare på. Og i en historisk tæt sæson har der været flere bejlere til prisen. Men ét navn går igen på mere end hver fjerde af stemmesedlerne. Nemlig Ernest Nuamah.

»Jeg vil score mål, og jeg vil gerne udfordre mine modstandere. Og det er det, jeg har gjort«

Ernest Nuamah beskriver sin spillestil

Det betyder, at FC Nordsjælland-kantspilleren kan lade sig hylde som Årets Profil i 3F Superliga.

»Det er en fantastisk følelse. Jeg er meget glad og beæret over at vinde prisen. Det er en stor pris og en stor bedrift for mig personligt,« siger Enerst Nuamah i et interview, efter han blev overrasket med prisen.

Thomas Lindrup, chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen, overraskede Ernest Nuamah med prisen som Årets Profil i 3F Superliga i forbindelse med en træning.

Thomas Lindrup, chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen, overraskede Ernest Nuamah med prisen som Årets Profil i 3F Superliga i forbindelse med en træning.

Sen kasse mod Brøndby er største øjeblik

Ernest Nuamah beskriver sin spillestil som »meget direkte.«

»Jeg vil score mål, og jeg vil gerne udfordre mine modstandere. Og det er det, jeg har gjort. Jeg vil helst ikke spilde for meget tid med bolden – jeg vil bare gerne putte den i kassen.«

Og det har han gjort. 12 gange har Ernest Nuamah – indtil videre – fået netmaskerne til at blafre i 3F Superliga i indeværende sæson. Men særligt ét mål står skarpt i erindringen for den landsholdsaktuelle ghaneser.

»Det sidste mål mod Brøndby. Det er mit yndlingsøjeblik fra den her sæson,« lyder det resolut.

De fem seneste vindere

2021/22: Pep Biel
2020/21: Alexander Scholz
2019/20: Erik Sviacthenko
2018/19: Robert Skov
2017/18: Hany Mukhtar

Målet blev scoret mod Brøndby IF den 19. marts hjemme på Right To Dream Park i dommerens tillægstid. Kort forinden, i det 88. minut, brændte Nuamah straffespark ved stillingen 1-1, der tegnede til at blive slutresultatet. Men FC Nordsjælland-profilen ville det anderledes.

»Jeg tog bolden fra midten af banen. Jeg kunne have afleveret den, men jeg ville score det mål, fordi jeg havde brændt straffesparket. Jeg tænkte ikke på andre, jeg var nødt til at gå selv og sparke bolden i nettet. Og det var det, jeg gjorde.«

»Det var fantastisk. Den bedste følelse,« siger han.

Ernest Nuamah beskriver det som karrierens hidtil største øjeblik. Spørgsmålet er, hvornår nye og større og øjeblikke trænger sig på i kometens karriere.

I første omgang venter sæsonens sidste kamp hjemme mod Viborg FF. Her får Ernest Nuamah forud for kampstart overrakt prisen som Årets Profil i 3F Superliga foran hjemmepublikummet i Farum.

Det er spillerne i 3F Superliga, der vælger Årets Profil i 3F Superliga. Hver spiller har en stemme, og eneste krav er, at de ikke må stemme på en spiller fra egen klub. Prisen som Årets Profil i 3F Superliga uddeles i et samarbejde mellem DBU, Spillerforeningen og Hessel HiRE.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.