4

AC er Årets Mandlige Talent 2017

Andreas ”AC” Christensen har med masser af spilletid i engelske Chelsea overbevist kollegerne om, at han igen i år er Årets Mandlige Talent i dansk fodbold.

Af Martin Dons

Han er bare 21 år, men Andreas ”AC” Christensen er allerede et etableret navn i det europæiske fodboldlandskab. I to år var han udlånt fra Chelsea til Borussia Mönchengladbach, hvor det danske forsvarstalent var fast man hos tyskerne.

I sommer vendte han så retur til Chelsea, og her har han som den blot anden tidligere akademispiller i Chelsea formået at tilkæmpe sig en plads på førsteholdet, hvor han ofte er blandt manager Antonio Contes foretrukne.

Det var han også i aftenens topopgør i Premier League, hvor Andreas Christensen fik fuld spilletid i 2-2-kampen i London-derbyet mod Arsenal.

AC er med 14 landskampe ligeledes en fast del af det danske landshold, og han var senest i startopstillingen i den afgørende VM playoff-kamp på udebane mod Irland, hvor han scorede det vigtige danske reduceringsmål. Det var hans første mål for Danmark.

Som Årets Talent scorer han hattrick. Og det er første gang i historien, at en spiller tre år i træk vinder titlen som Årets Mandlige Talent i Danmark. Titlen går til den bedste spiller under 22 år, og dermed er det sidste gang, at 21-årige Andreas Christensen kan vinde prisen. Det er spillerne selv, der har stemt på Årets Mandlige Talent.

Andreas Christensen blev tidligere på ugen også stemt ind på Årets Mandlige Hold 2017. På lørdag til DR’s gallashow Sport 2017 afsløres det, hvem der bliver Årets Mandlige Fodboldspiller 2017.

De seneste fem års vindere
2016: Andreas Christensen
2015: Andreas Christensen
2014: Pierre-Emil Højbjerg
2013: Pierre-Emil Højbjerg
2012: Jores Okore

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.