28

Spiller til Spiller28.3.2020

24: Fanget i uvished og undtagelsestilstand i Peru

Play button

Det skulle have været hans livs rejse. I stedet sidder Sigurd Schøndorf fanget på et hostel i Peru. Et land i undtagelsestilstand, hvor der er militær og politi i gaderne.

Lyt og abonnér: Spotify, Apple Podcast, Soundcloud

Play button
00:00
Sound

- Der går militær i gaden. Og politi.

Sådan siger Sigurd Schøndorf. Den 23-årige fynbo er med på en Skype-forbindelse fra Peru, hvor han sidder fanget på et hostel sammen med sin kæreste.

Det var meningen, at de to skulle ud på deres livs rejse. Men deres eventyr fik en brat ende, da pandemien COVID-19 nåede Sydamerika og Peru.

- Vi fulgte med i udviklingen. Hvordan den tog fat i Kina, og hvordan den begyndte at sprede sig.

- Der gik jo lang tid, inden den kom til Sydamerika, så vi tænkte egentlig, at det var okay at rejse rundt her.

- Alvoren gik nok først op for os, da vi hørte Jeppe Kofod sige, at alle danske rejsende skulle skynde sig hjem, fortæller Sigurd Schøndorf.

Flybilletterne blev revet væk

Og så gik det pludselig stærkt. Udenrigsminister Jeppe Kofod kom med sin udmelding den 13. marts. Umiddelbart efter bookede kæresteparret billetter hjem til Danmark, så de efter planen skulle flyve hjem den 18. marts.

Men sent ud på aftenen den 15. marts – altså under tre døgn, før de to skulle hjem til Danmark – udsendte den peruvianske regering en pressemeddelelse. I den stod, at den 16. marts var sidste mulighed for at komme ud af Peru.

»Som lokal kan du ikke tage din private bil og køre to timer syd på. Man må kun gå ud for at købe mad«

- Og så går vi jo lidt i panik, fordi vi ville ikke strande her.

Desværre for Sigurd Schøndorf og kæresten var der mange, der tænkte det samme. Og samtlige flybilletter ud af landet blev revet væk

- Det var en fuldstændig umulig opgave, understreger den tidligere akademispiller fra FC Midtjylland, der senest har været på kontrakt i Nykøbing FC.

»Det er fuldstændig umuligt«

Det er knap to uger siden, det stod klart, at de var strandet. De har det okay. De føler sig trygge, og de går ikke sultne i seng.

Men uvisheden nager. Hvad sker der i morgen? Hvad sker der, hvis deres hostel ikke kan få det til at løbe rundt? Og hvornår kan de komme hjem til deres familie i Danmark?

- Uvisheden er det værste, fastslår Sigurd Schøndorf, der ikke giver meget for myndighedernes råd om at søge mod Lima.

- Det kan man ikke. Det er fuldstændig umuligt.

- Som lokal kan du ikke tage din private bil og køre to timer syd på. Man må kun gå ud for at købe mad. De (peruvianske myndigheder, red.) tillader kun fly ud af en militærlufthavn i Lima. Vi sidder i Cusco, som er 22 timer i bus væk fra Lima.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.