11

Spiller til Spiller11.3.2019

15: En truende præsident, hans lakaj og de manglende konvolutter

Play button

Drømmeskiftet sluttede på en båre på vej ind i ambulancen. I stedet blev det et halvt år med trusler og manglende løn. I denne podcast fortæller Seejou King om en vild periode i portugisisk fodbold.

Lyt og abonnér: Spotify, Soundcloud

Play button
00:00
Sound

En dag på vej til træning bliver han pludselig suspenderet. Seejou King ved ikke hvorfor. Og han får ingen forklaring af sportsdirektøren. Han bliver bare sendt hjem.

Sådan begynder et turbulent halvt år for den tidligere Sporting Lissabon- og FC Nordsjælland-spiller, der ellers var hentet som en profil til den portugisiske klub Deportivo Aves, der spillede i den næstbedste række med ambitioner om at rykke op.

I 'Spillernes Stemme' fortæller Seejou King sin dramatiske historie.

- Næste dag skriver jeg til sportsdirektøren og spørger, om jeg må komme til træning. Det må jeg ikke. Fortsat suspenderet. I stedet vil præsidenten tale med mig. Så jeg tager ind til klubben for at tale med ham. Inden har jeg talt med min kæreste i Danmark. Hun foreslår, jeg optager samtalen. Så inden, jeg træder ind ad præsidentens dør, trykker jeg optag på min telefon.

- Han er brasilianer og kan ikke engelsk. Jeg forstår og taler portugisisk, men når det er en vigtig samtale, vil jeg gerne have det på engelsk. Men det bliver på portugisisk. Det er en underlig samtale. Først roser han mig. Fortæller, jeg er en god spiller. Men så slår det over. Han mener ikke, de kan have så dyr en spiller i truppen, der ikke kan spille. Det giver ingen mening for mig.

- De vidste, jeg havde haft brækket anklen og var på vej tilbage. Han vil have mig til at spille, men jeg siger, jeg ikke er klar. Han begynder at blive truende i den måde, han snakker på. Han siger ting, som at han vil annullere min kontrakt. ”Hvordan vil du have det, hvis du pludselig ikke får din løn?” spørger han. Og fortsætter. ”Hvad ville der ske, hvis du ikke får løn i seks-syv måneder”. Han presser mig, men jeg slår tilbage og siger, at jeg så vil gå rettens vej.

- Jeg finder også ud af, at han har undladt at registrere mig ved det portugisiske fodboldforbund. Det betyder, jeg ikke kan spille kampe hele efteråret, fortæller Seejou King bl.a. i sit skriv til 'Spillernes Stemme'.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.