10

Presse10.6.2023

Bane 2 er Danmarks Bedste Bane i Gjensidige Kvindeliga 2022/23

Anførerne i Gjensidige Kvindeliga er ikke i tvivl: Kunstgræsset på Bane 2 i Brøndby er Danmarks Bedste Bane.

Bane 2 er Danmarks Bedste Bane i Gjensidige Kvindeliga 2022/23

Af Michael Hehr

For første gang kårer Spillerforeningen sammen med anførerne i Gjensidige Kvindeliga Danmarks Bedste Bane. Og ligaens anførere, der efter hver runde vurderer den bane, de som udehold har spillet på, efterlader ingen tvivl: Brøndby IF’s hjemmebane, Bane 2, er den bedste.

Danmarks Bedste Bane 2022/23

Bane 2, Brøndby IF: 4,27
Right To Dream Park, FC Nordsjælland: 3,91
Capelli Sport Stadion, HB Køge: 3,82
Autocentralen Park, Kolding IF: 3,45
Nord Energi Arena, Fortuna Hjørring: 2,73
Sparekassen Thy Arena, FC Thy-Thisted Q: 2,18

»Vi vil først og fremmest ønske Brøndby IF tillykke med Danmarks Bedste Bane i Gjensidige Kvindeliga. Kommunens investering i banen har givet hele oplevelsen omkring Bane 2 et gevaldigt løft, og det er til gavn for spillerne – både i Brøndby IF, men også konkurrenterne,« lyder det fra Thomas Lindrup, chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen.

»Kommunens investering i banen har givet hele oplevelsen omkring Bane 2 et gevaldigt løft, og det er til gavn for spillerne«

Thomas Lindrup, chef for spillerrådgivning

Bane 2 er – ligesom FC Nordsjælland og HB Køges hjemmebane – en kunstgræsbane. Og Thomas Lindrup hæfter sig ved, at det netop er kunstgræsbaner, der udgør top tre.

»Det er bemærkelsesværdigt, at det er tre kunstgræsbaner, der topper listen. Man kan spørge sig selv, om det er et udtryk for, at kvindelige spillere foretrækker kunstgræs, eller om det måske snarere handler om den kvalitet, spillerne i Gjendsige Kvindeliga ellers spiller på,« lyder det fra Thomas Lindrup.

Tilladelse Påkrævet

For at kunne se dette indhold skal du minimum give samtykke til samling af markedsføringscookies

Lige netop det spørgsmål besvarede Julie Tavlo og Kristina Andersen, da selvsamme kunstgræsbaner også udgjorde top tre halvvejs gennem sæsonen.

»Vi ved fra vores samtaler med anførerne i Kvindeligaen, at spillerne vægter et ensartet udtryk. Hvor de ved, hvad de får, når de løber på banen, og hvor de føler, at de kan stole på underlaget i deres spil. Det kan de, når de løber ind på Bane 2 og på de øvrige kunstgræsbaner. Den er ens hver gang, og den stabilitet kvitterer spillerne for,« siger Thomas Lindrup.

Bane 2 er nyanlagt forud for denne sæson. Det er Per Rasmussen fra Brøndby Kommunes Materielgård, der drifter banen. Udover at fjerne blade og tyggegummi, børster han banen et par gange hver uge med en særlig maskine for at sikre, at plastikstråene står op.

Derfor kårer vi Danmarks Bedste Bane

Spillerforeningen kårer sammen med Gjensidige Kvindeligas anførere Danmarks Bedste Bane. Udeholdenes anførere bedømmer efter hver runde kampbanerne. Målet er bedre baner og bedre fodbold.

Bygget på erfaringer fra England, Holland og Australien er målet at forbedre baneforholdene og samtidig hædre de klubber og groundsmen, der yder en særlig indsats for at forbedre spillernes betingelser på banen.

Rent praktisk foregår ratingen ved, at udebaneholdenes anførere efter hver kamp sender en SMS med en helhedsbedømmelse af banen fra 1-5; fra elendig til fantastisk. Ved sæsonens afslutning bliver Danmarks Bedste Bane fundet baseret på det bedste gennemsnit.

Tilladelse Påkrævet

For at kunne se dette indhold skal du minimum give samtykke til samling af markedsføringscookies

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.