8

Presse8.2.2022

Årets Mandlige Hold 2021

Der er fire ændringer på Årets Mandlige Hold 2021 sammenlignet med året før. Det er spillerne selv, der har stemt.

Årets Mandlige Hold 2021

Af Spillerforeningen

Med et helt blank holdkort skulle de danske professionelle fodboldspillere i ind- og udland sætte et hold med de spillere, som – efter deres mening – havde præsteret bedst i kalenderåret 2021. Og ikke helt uventet er det med Leicester-kaptajnen Kasper Schmeichel i kassen.

Den 35-årig målmand har været på holdet siden 2013, hvor han erobrede pladsen fra den tidligere Manchester United-keeper Anders Lindegaard.

Det danske forsvar er identisk med landstræner Kasper Hjulmands foretrukne. Årets Mandlige Fodboldspiller, Simon Kjær, danner i midterforsvaret par med den danske Champions League-vinder Andreas ’AC’ Christensen, der afløser Jannik Vestergaard. På back-positioner er Joakim Mæhle, der i år for første gang var nomineret til Årets Mandlige Fodboldspiller, og Daniel Wass valgt.

Den danske midtbane er en kopi af den, der sikrede dansk EM-succes i sommer. Mikkel Damsgaard afløser Christian Eriksen fra holdet i 2020. Det er første gang, Sampdoria-spilleren er stemt ind på Årets Mandlige Hold i Danmark. Han danner midtbane med Thomas Delaney og Pierre-Emile Højbjerg, der var nomineret til Årets Mandlige Fodboldspiller.

I den forreste kæde er der debut til Andreas Skov Olsen. Årets Mandlige Talent fra 2019 danner trio med Kasper Dolberg og Andreas Cornelius, der bomber mål ind i tyrkisk fodbold. Mens Dolberg er genganger fra sidste års hold, så afløser Skov Olsen og Cornelius Yussuf Poulsen og Marten Braithwaite.

Målmand: Kasper Schmeichel
Forsvar: Daniel Wass, Simon Kjær, Andreas ’AC’ Christensen, Joakim Mæhle
Midtbane: Thomas Delaney, Pierre-Emile Højbjerg, Mikkel Damsgaard
Angreb: Andreas Skov Olsen, Kasper Dolberg, Andreas Cornelius

Om Årets Mandlige Hold

Spillerne i de hjemlige ligaer og de danske spillere i udlandet står får udvælgelsen af spillere til Årets Hold. De spillere, der får flest stemmer i deres respektive kæder, bliver udtaget. Formålet er at fremhæve de bedste danske spillere på alle positioner.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.