19

Spiller til Spiller19.3.2024

109: Lucas Lund om 100 kampe for hjerteklubben, at gribe chancen og ambitioner

I de tidlige ungdomsår lå det ikke i kortene, at Lucas Lund skulle blive målmand i Superligaen. Men nu hvor han har smagt på Superligaen, har han lyst til at tage nye, store skridt.

Lyt og abonnér: Spotify, Apple Podcast, Soundcloud

Lucas Lund er glad for mad. Og det var næsten ved at spænde ben for ham, da han var yngre. Men den talentfulde keeper, der har rundet en milepæl, var fast besluttet på, at han ville nå til tops.

»Jeg vidste, at jeg måtte gøre noget, hvis det skulle lykkes. Så jeg besluttede mig for at tage kampen med kiloene. Jeg vejede simpelthen for meget til at kunne komme i betragtning til de bedste hold, så det gjorde jeg noget ved,« fortæller Lucas Lund i Spillerforeningens podcast Spiller Til Spiller.

»»Jeg er overbevist om, at jeg kommer stærkere tilbage. Jeg har før bevist, at jeg kan kæmpe mig ud af de sværeste perioder.««

Lærer noget af skade

For nylig rundede han 100 kampe for Viborg FF. Og det endda selv om han i 2019 var ude i et års tid med en alvorlig knæskade. Og lige nu er han også på sidelinjen med en skade i den ene hånd. En skade, der formentlig holder ham ude resten af sæsonen.

»Jeg er overbevist om, at jeg kommer stærkere tilbage. Jeg har før bevist, at jeg kan kæmpe mig ud af de sværeste perioder,« understreger Lucas Lund.

Tæt på Brøndby

I sommerens transfervindue var han tæt på at blive solgt til Brøndby IF. Og lige i den periode måtte han kæmpe med at holde fokus.

»Det kunne ikke undgå at påvirke mig lidt i nogle uger. Jeg tager det som en cadeau, at én af Danmarks bedste klubber ville have mig. Og selvfølgelig vil jeg gerne op på en endnu højere hylde på et tidspunkt. Men jeg har ikke travlt. Jeg er glad for at være i Viborg. Men ligesom alle andre unge fodboldspillere vil jeg engang også gerne tage endnu større skridt,« siger Lucas Lund.

Tilladelse Påkrævet

For at kunne se dette indhold skal du minimum give samtykke til samling af markedsføringscookies

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.