29

Artikel29.11.2016

International undersøgelse afslører kritisable spillervilkår

FIFPro sætter med en af de største undersøgelser om fodboldspilleres vilkår nogensinde fokus på de problemer, der præger den internationale fodboldverden.

Af Spillerforeningen

Den internationale spillerforening, FIFPro, har netop offentliggjort resultaterne af en af de største internationale undersøgelser nogensinde om fodboldspilleres vilkår. Og undersøgelsen bryder med det glansbillede, som mange har af international topfodbold.

For mens få spillere lever i rampelyset, oplever en stor del af professionelle fodboldspillere på verdensplan at blive udsat for vold, diskrimination, ikke at få udbetalt løn, at blive presset til at skifte klub eller presset til at skrive en ny kontrakt, at blive ansat på håbløse vilkår og meget andet. Det viser undersøgelsen, hvor lige under 14.000 aktive spillere deltog fra 54 lande og 87 ligaer på tværs af Europa, Nord- og Sydamerika og Afrika.

- Den her undersøgelse bekræfter det, som mange af os, der kender til fodboldverdens indre linjer, godt vidste. Og det er desværre yderst deprimerende læsning i en international kontekst, siger Mads Øland, bestyrelsesmedlem i FIFPro og direktør i Spillerforeningen, og tilføjer:

- Både i Europa og rundt om i verden ser vi desværre, at spillere gang på gang ikke får udbetalt deres løn, at klubber forsøger at presse spillere ud eller holder dem låst på helt håbløse vilkår. Samtidig spiller 3. parts-interessenter en større og større rolle på fodboldscenen, der ligeledes er med til at forringe spillernes sikkerhed og vilkår. Derfor er der et åbenlyst behov for at ændre den måde, systemet er skruet sammen på.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.