5

Spiller til Spiller5.3.2024

108: Sebastian Grønning om ni klubber på otte år

Play button

27-årig angriber jagter den succes, han havde i Danmark. Det har ført ham til mange adresser i udlandet. Nu håber han, at han har ramt plet.

Lyt og abonnér: Spotify, Apple Podcast, Soundcloud

Play button
00:00
Sound

Sebastian Grønning er lige blevet kun 27 år. Alligevel har han haft en hæsblæsende fodboldkarriere. I hvert fald de seneste par år. For her er det blevet til adskillige klubskifter og fodbold i ikke færre end fem lande. Foruden Danmark er det Sydkorea, Grækenland, Spanien og nu Tyskland.

»Man bliver som angriber skiftet lidt hurtigere end en højre back eller defensiv midtbanespiller. Men hvis man skifter klub fem transfervinduer i streg, er det måske lige voldsomt nok, og så er det nok en meget god idé at kigge indad,« siger Sebastian Grønning i Spillerforeningens podcast ’Spiller Til Spiller’.

Ingen løn på Kreta

Sebastian Grønning har oplevet lidt af hvert i de mange lande, hvor han har prøvet at spille fodbold. Til at blive afvist i Seoul af mange taxachauffører, fordi han ikke lignede en asiat. Og til ikke at få løn i flere måneder på en græsk ferieø.

»Der var flere i truppen, der var irriteret over, at vi ikke fik vores penge til tiden. Vi fik ikke løn i flere måneder, selv om ledelsen igen og igen lovede, at den ville blive udbetalt lige om lidt. Men til sidst kunne jeg ikke være i det. Der var så meget udenfor banen, der fjernede fokus. Og det dræner én for energi, at man hele tiden skal tænke på, om man får sin løn eller om de overholder noget af det, de har lovet. Det var lettere kaotisk på Kreta,« fortæller Sebastian Grønning.

Privat foto

Privat foto

Han har altid været den rejselystne type og vil gerne møde og opleve andre kulturer.

»Jeg er og har altid været meget nysgerrig på mennesker, og jeg elsker at rejse og få en masse oplevelser. Og det kan man vist roligt sige, at jeg har fået lov til. Men det er desværre blevet til alt for korte ophold de forskellige steder,« fortæller Sebastian Grønning.

Han synes, at han har lært meget om sig selv ved at tilpasse sig andre kulturer.

»Vi er gode ved hinanden i Danmark. Det finder man ud af, når man skal klare sig på egen hånd på steder, som ikke ligner Danmark så meget. Sydkorea er meget, meget anderledes end Danmark. «

Tror stadig på sig selv

I januar 2022 skiftede han som topscorer i Viborg FF til Suwon Samsung Bluewings i Sydkorea. Siden da har der stået AGF, OFI Kreta, CD Castellon og nu tyske Ingolstadt på fodboldspillerens CV.

»Jeg er ved at være træt af at pakke ned i flyttekasser. Så sjovt er det altså heller ikke at flytte,« understreger Sebastian Grønning.

Han har en indre dialog med sig selv, hvor han stadig føler, at han har en hel masse at byde på som angriber. Men han vil alligevel ikke give alle mulige andre skylden for de mange klubskifter.

»Jeg har jo ikke været dygtig nok til at overbevise forskellige trænere om, at det er mig, de skal vælge. Du skal tro på dig selv, og det gør jeg. Men i fodboldverdenen skal du også kunne overbevise andre om dine evner, talent og dit niveau. Og det sidste har jeg ikke været god nok til. For nu er det mange trænere efterhånden, der ikke har set min vej. Så selvfølgelig sidder jeg i en situation, hvor jeg i den grad kigger indad,« siger Sebastian Grønning.

Privat foto

Privat foto

Jagter succes

Han har fået en god start i Ingolstadt. Bl.a. ved at score i den allerførste kamp. Og det er netop mål, han skal levere og mål, som han lever af.

»Jeg håber, at jeg har fundet det rigtige sted nu her i Tyskland. Man kan jo sige, at jeg de seneste år har jagtet den succes, jeg havde i Danmark. Det er måske os en del af forklaringen på de mange klubskifter på det seneste, for jeg er heller ikke den mest tålmodige type, selv om jeg dog er blevet roligere med alderen,« fortæller Sebastian Grønning.

Tilladelse Påkrævet

For at kunne se dette indhold skal du minimum give samtykke til samling af markedsføringscookies

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.