Årets Kvindelige Fodboldspiller

At blive kåret som Årets Kvindelige Fodboldspiller er den største, individuelle hæder, du kan modtage i dansk fodbold. Ikke kun fordi du med kåringen opnår en plads i historiebøgerne, men specielt fordi det er kollegerne - fodboldspillerne i Danmark og de danske udlandsprofessionelle - der vælger Årets Kvindelige Fodboldspiller.

Som det første led i kåringen får alle hold i Kvindeligaen muligheden for at nominere op til fem spillere til titlen.

De tre spillere med flest nomineringer kommer på en stemmeseddel, hvorudfra spillerne peger på den fodboldspiller, de mener, har gjort sig fortjent til titlen. Det er hverken i nomineringerne eller i selve afstemningen muligt at udpege en spiller fra sin egen klub.

Vi har kåret Årets Kvindelige Fodboldspiller siden 2000, som hyldes ved DR Sportens årlige sportsgallashow i Herning. Siden 2021 har vi uddelt prisen sammen med DBU.

Årets Kvindelige Fodboldspiller

Stine Ballisager er årets bedste

2022 har været karrierens bedste år for Stine Ballisager. Hun har fået sit store gennembrud i rødt og hvidt, mens hun som anfører for VålerengaFotball har været en af de bedste spillere i Toppserien i Norge. Det er på baggrund af de præstationer, kollegaerne har kåret hende som Årets Kvindelige Fodboldspiller.

Men som forsvarsspiller er det ikke givet, at den slags præstationer tiltrækker opmærksomhed, mener hun.

»Som forsvarsspiller har du ikke en statistik, der viser, at du laver assist og mål. Det er det arbejde, du gør foran mål og for andre. Så man skal se mig for at følge med i, hvad jeg egentlig gør, så jeg synes virkelig, det er stort,« siger Ballisager.

Andre vindere:

2016: Pernille Harder

2015: Pernille Harder

2014: Simone Boye

2013: Katrine S. Pedersen

2012: Pernille Harder

2011: Sanne Troelsgaard

2010: Line Røddik

2009: Mia Brogaard

2008 Mariann Gajhede

2007: Katrine S. Pedersen

2006: Cathrine Paaske

2005: Merete Pedersen

2004: Cathrine Paaske

2003: Anne Dot Eggers

2002: Heidi Johansen

2001: Christina Bonde

2000: Gitte Krogh

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.