14

Spiller til Spiller14.10.2019

20: Væltede efter hvert fjerde skridt: Hjernerystelse sendte Jakob Hjorth ud i sit livs kamp

Play button

En hjernerystelse efterlod Jakob Hjorth magtesløs. I månedsvis kunne han intet. Ikke handle, ikke gå på trapper, ikke gå. Det var den hårdeste periode i hans liv. Hør hele historien her.

Lyt og abonnér: Spotify, Apple Podcast, Soundcloud

Play button
00:00
Sound

Nogle få skridt. Det var, hvad det kunne blive til, før han væltede over i armene på skiftevis sin bror og sin mor.

- Jeg har min lillebror foran mig og min mor bag mig. Hvert tredje-fjerde skridt vælter jeg bare. Så de står klar til at gribe mig. Det ender med, at vi får gået 20 meter, og så er det tilbage i bilen igen, fordi jeg ikke kunne holde til mere, genkalder Jakob Hjorth.

Det var blitzen fra et kamera, der havde igangsat en kædereaktion. Den endte med at sende ham til tælling den følgende aften, hvor han besvimede og blev ramt af epileptiske anfald. Da han efter cirka 30 sekunder kom til sig selv, røg han på hospitalet.

- Det var utroligt hårdt, og jeg skal ikke lægge skjul på, at det helt sikkert var den hårdeste periode, jeg har haft i mit liv indtil videre, husker Jakob Hjorth om de syv måneder, han var ude efter den hjernerystelse, han pådrog sig i den 29. juli 2018.

»Jeg kan huske, da jeg kommer ind i omklædningsrummet, og de andre går ud på banen igen, og mine forældre kom ind, så bryder jeg bare sammen, fordi jeg er sikker på, jeg skal igennem det samme igen«

Den 15. september skete det så igen. Endnu en hjernerystelse.

- Nu er jeg ikke én, der græder særlig ofte, og jeg kan faktisk ikke huske, at jeg græd under de syv måneders hjernerystelse. Men jeg kan huske, da jeg kommer ind i omklædningsrummet, og de andre går ud på banen igen, og mine forældre kom ind, så bryder jeg bare sammen, fordi jeg er sikker på, jeg skal igennem det samme igen.

- Tankerne kører bare rundt i hovedet på mig; nu er det sgu slut, fortæller han.

Hør hele historien om tiden, hvor Jakob Hjorth intet kunne. Om kampen for at komme tilbage. Hvordan han stillede sig op foran hele truppen og forklarede sig. Og hvilke tanker han gjorde sig, da han for anden gang inden for kort tid måtte udgå med en hjernerystelse.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.