»Har brug for al den træning, jeg kan få«

12. 07. 2021

Brian Hamalainen er i gang med at genoptræne efter en korsbåndsoperation. Lyngby-backen har brugt Team Spillerforeningens træning som et supplement til sit genoptræningsprogram.

LÆS MERE

Nye regler for klubskifter for amatørspillere

12. 07. 2021

De nye regler for klubskifte for amatørspillere i divisionsklubber betyder, at amatørspillere i divisionsklubber nu er omfattet af de samme transfervinduer, som gælder klubskifter for kontraktspillere.

LÆS MERE

Spillerforeningen søger jurist med speciale inden for forsikringssager

09. 07. 2021

Til vores kontor på Frederiksholms Kanal i København søger vi en dynamisk jurist med speciale indenfor forsikringssager.

LÆS MERE

56: Dommerformanden forklarer #5: 66 kampafgørende fejl blev korrigeret af VAR

10. 06. 2021

PODCAST: Sidste fløjt har lydt i Superligaen, og det betyder også, at der er sat punktum for den første sæson med VAR i Danmark. I den her udgave af ’Dommerformanden forklarer’ evaluerer vi sæsonen med VAR-brillerne på.

LÆS MERE

23-årigs kamp for karrieren

31. 05. 2021

Psykologhjælp, skadeshjælp, uddannelseshjælp. Ung fodboldspiller har haft brug for at trække på det hele i en omtumlet fodboldkarriere mærket af store skader.

LÆS MERE

54: Lynets skyggeside: Simon Richter tilsidesatte sig selv og egne behov

20. 05. 2021

Med lynets hast ændrede Simon Richters liv sig, og det blev aldrig det samme – hverken på eller uden for banen. Han parkerede sine egne følelser. Og tilsidesatte sine egne behov. Men han vil ikke gøre det om. »For 11 år siden, da ulykken skete, turde jeg slet ikke håbe på, vi ville være her i dag.«

LÆS MERE

Børnefodbold får millioner af Herrelandsholdet

19. 05. 2021

Som en del af landsholdsaftalen vil de danske spillere fra Herrelandsholdet donere en sum af deres EM-bonus til børn i breddefodbolden.

LÆS MERE

Video: Se stort interview med Årets Profil i Superligaen

18. 05. 2021

I vores store kåringsinterview fortæller Alexander Scholz om at være en privat person i en eksponeret fodboldverden, om to de mål, han satte sig for fodboldkarrieren, efter han satte den på pause og om, hvorfor det var et nederlag at tage hjem.

LÆS MERE

Scholz er Årets Profil i Superligaen foran offensive profiler

16. 05. 2021

Tæt på hver fjerde kryds blev sat ud fra FC Midtjyllands stærke forsvarsspiller Alexander Scholz, da spillerne i Superligaen skulle stemme på Årets Profil. Han vinder prisen foran Mikael Uhre og Jonas Wind. Prisen bliver uddelt i samarbejde med Hessel HiRE.

LÆS MERE

53: Dommerformanden forklarer #4: Korrekt AaB-offside giver ikke Premier League-tilstande i Danmark

12. 05. 2021

PODCAST: Var offsiden på AaB’s Tim Prica ‘clear and obvious’? Dommerformand Michael Johansen bliver forholdt – og gennemgår – situationen i denne udgave af ’Spiller til Spiller’.

LÆS MERE

Grundig forberedelse var nøglen til udlandssucces for Janni Arnth

29. 04. 2021

Hun var klar til luftforandring. Til et ny miljø og nye, større udfordringer. Men for Janni Arnth handlede det alligevel ikke om at komme hurtigt af sted. Det handlede om at komme rigtigt af sted. At finde den klub, hvor hendes udvikling kunne fortsætte.

LÆS MERE

52: Fede faciliteter, psykologsamtaler og gode råd om udlandsskiftet

27. 04. 2021

Antallet af danske, kvindelige spillere i udlandet er femdoblet på bare ti år. To af de spillere, der er en del af den udvikling, er Sille Struck og Caroline Møller. De fortæller om op- og nedture ved skiftet til udlandet.

LÆS MERE

Ensomheden påvirkede Caroline Møllers præstationer: Psykologsamtaler og simple redskaber blev vendepunkt

27. 04. 2021

Der er langt fra Hjørring til Milano. På godt og på ondt. Livet som udlandsprofessionel er ikke bare »guld og grønne skove«, som Caroline Møller udtrykker det. Gennem Spillerforeningen fik hun kontakt til en psykolog, som hjalp hende gennem hendes krise.

LÆS MERE

Tvivlen blev gjort til skamme: Skiftet til Rayo Vallecano har været »godt, sundt og overraskende nemt«

27. 04. 2021

Det ene øjeblik var hun oppe at køre. Det næste øjeblik kunne hun bryde sammen. Starten på Sille Strucks udlandseventyr var en følelsesmæssig rutsjebanetur. Nu stortrives hun. Her fortæller hun sin historie.

LÆS MERE

Jagten på udvikling sendte Amalie Thestrup til Roma og Liverpool

26. 04. 2021

Hun vil give sig selv de bedste forudsætninger for at blive den bedst mulige fodboldspiller. Derfor skiftede Amalie Thestrup for et par år siden til udlandet for at satse alt på fodbolden. Mødet med et fuldtidsprofessionelt setup har båret frugt, mener Thestrup, som i dag føler sig som en bedre fodboldspiller.

LÆS MERE

Kvindelige fodboldspillere skifter til udlandet som aldrig før: Femdoblet på ti år

26. 04. 2021

Engang hørte det til sjældenhederne, at danske, kvindelige fodboldspillere skiftede til en udenlandsk klub. Sådan er det ikke længere. En opgørelse, som Spillerforeningen har lavet, viser, at der fra 2011 til i dag er sket en femdobling af spillere, som er rejst ud for at følge udlandsdrømmene.

LÆS MERE

51: Dommerformanden forklarer #3: Derfor blandede VAR sig ikke ved omdiskuteret straffespark

16. 04. 2021

PODCAST: Er der ikke et entydigt bevis på, at der er sket en fejl, må VAR ikke blande sig. Det slår dommerformand Michael Johansen fast i den her udgave af ’Dommerformanden forklarer’, hvor vi gransker VARs rolle under eksekveringen af et straffespark.

LÆS MERE

Direktør glæder sig over genåbning: Fodbold er ikke det samme uden fans

16. 04. 2021

Spillerforeningens direktør, Michael Sahl Hansen, roser det vedholdende og professionelle arbejde, som Divisionsforeningen har lavet i forhold til at sikre en ansvarlig genåbning af dansk fodbold. Spillerforeningen har selv været involveret gennem en række møder i Kulturministeriet.

LÆS MERE

Psykologens råd: Sådan håndterer du hadbeskeder

07. 04. 2021

Hvad gør du, når der pludselig ligger en ubehagelig besked i din indbakke fra en fremmed person, der sviner dig til? Det kan være svært at håndtere og have store, personlige konsekvenser. Psykolog Neela Maria Sris kommer her med gode råd til, hvordan du håndterer digitale chikane. Sidst i artiklen får du fem gode råd til at håndtere digital chikane.

LÆS MERE

50: Dommerformanden forklarer #2: Hak i bedømmelsen ved VAR-hjælp og Sannehs indiskutable udvisning

30. 03. 2021

PODCAST: »Det er ikke karrierefremmende at overse de typer af forseelser.« Det siger Michael Johansen, der i Spillerforeningens podcast forklarer, hvordan VAR-hjælp påvirker dommerbedømmelsen negativt.

LÆS MERE

49: Jakob Busk var bare en 20-årig dreng, da hadbeskederne væltede ind

26. 03. 2021

Jakob Busk blev udsat for digital chikane. En chikane, der påvirkede ham i en i forvejen sårbar situation, som han selv beskriver som »en mindre depression«. I dag – syv år senere – efterspørger Union Berlin-målmanden adfærdsændring og sanktionsmuligheder.

LÆS MERE

48: Har modbevist kritikerne: Derfor lykkes Damsgaard i Sampdoria

18. 03. 2021

PODCAST: Han har taget skridtet fra Superligaen til Serie A. Og han har nærmest ikke haft nogen tilvænningsperiode. Mød Mikkel Damsgaard i den her udgave af ’Spiller til Spiller’.

LÆS MERE

47: Dommerformanden forklarer #1: Det skal du vide om VAR

11. 03. 2021

PODCAST: Der er meget debat om VAR. Der er også mange misforståelser. Hør dommerformand Michael Johansen udrydde misforståelser og opklare tvivlsspørgsmål i den her udgave af vores podcast, ’Spiller til Spiller’.

LÆS MERE

46: Der er stadig noget at kæmpe for i dansk kvindefodbold

08. 03. 2021

PODCAST: Der er sket meget i dansk kvindefodbold, men der er fortsat meget at kæmpe for, hvis spillerne skal have endnu bedre forudsætninger for at blomstre og udvikle sig i professionelle miljøer herhjemme og kunne tro på og drømme om en professionel fodboldkarriere.

LÆS MERE

45: Sådan arbejder Nicolai Larsen med det mentale

05. 03. 2021

PODCAST: Nicolai Larsen kunne ikke selv se det. At han havde ændret adfærd. Han lukkede sig inde i sig selv, blev frustreret, udadreagerende og præsterede under niveau. I den her podcast åbner Guingamp-målmanden op om, hvor vigtigt fokus på det mentale aspekt har været og fortsat er for hans fodboldkarriere.

LÆS MERE

Webinar: Fosgaard og Enghardt om uddannelse, job og karriereforberedelse

19. 02. 2021

Hvad er fordelene og ulemperne ved at uddanne sig tidligt eller sent? Og hvorfor er karriereforberedelse så let at ”skyde til hjørne” som elitesportsudøver? Der bliver debatteret sportsudøveres udfordringer og muligheder i forbindelse med tiden efter fodbold.

LÆS MERE

Simone Boye nyder at blive klogere og fordybe sig: »Giver en bedre balance i hverdagen«

19. 02. 2021

Corona-pandemien satte tankerne om igen at studere i gang hos Simone Boye. Et online møde med Spillerforeningen skubbede hende i den rigtige retning. Og landsholdsaftalen på kvindesiden gjorde det muligt for hende at begynde. I dag studerer Bayern München-spilleren ’positiv psykolog vejleder’ online.

LÆS MERE

For Pallesen er uddannelse mental restitution

18. 02. 2021

Han troede ikke, at fodbold skulle være en levevej. Derfor var det både nødvendigt og oplagt at læse. Men da fodbolden blev en fuldtidsbeskæftigelse, skabte studierne et rum for mental restitution for AaB-spilleren Kristoffer Pallesen.

LÆS MERE

»Man har da stadig lysten til lige at tænde sin PlayStation, men nu er der det her studie«

17. 02. 2021

Tidligere tændte han for sin PlayStation, når han kom hjem fra træning. Nu bruger Troels Kløve i stedet tiden på at studere online. Og uddannelsen giver OB-spilleren ’friskhed og energi’.

LÆS MERE

»Det er det fedeste job, vi har, men jeg glæder mig også rigtig meget til alle årene bagefter«

16. 02. 2021

Hvad gør man, når man er både er fodboldspiller og uddannet cand.merc.aud fra universitetet? Mads Lauritsen fik et job én dag om ugen i en bank, så han ikke står med en uddannelse, der er støvet, den dag han skal bruge den fuldtid.

LÆS MERE