Log ind Bliv medlem Nyheder Jeg fik hjælp Tilmeld pressemeddelelser Kontakt Transferlisten English

9/1-2010
Årets Fodboldspiller 2009: Simon Kjær
Palermos forsvarskomet Simon Kjær vandt afstemningen blandt de danske kolleger og supplerede titlen som Årets Talent 2009 med den mest prestigefulde titel i Danmark ? Årets Fodboldspiller. Foto © Per Kjærbye

Ved DR’s gallashow SPORT 2009 i Messecenter Herning blev Simon Kjær afsløret som Årets Fodboldspiller 2009.

Om prisen siger Danmarks stjerneskud selv følgende: "Jeg sætter mig altid store mål. At blive Årets Fodboldspiller i dansk fodbold har været et af mine mål, men jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg allerede som 20-årig ville kunne stå på en liste med tidligere prismodtagere som Peter Schmeichel og Laudrup-brødrene. Prisen er den ultimative pris i Danmark, og det gør mig utrolig stolt og glad, at jeg får den nu. Det giver selvtillid og tro på, at jeg kan nå langt med min fodbold."

20-årige Simon Kjær var nomineret sammen med de etablerede navne Thomas Sørensen, Christian Poulsen, Jakob Poulsen og Nicklas Bendtner, men fejede al modstand af banen ved at sluge hele 43 % af stemmerne.

Klubberne i Danmarksturneringen samt landsholdets anfører har i første omgang indstillet de nominerede, hvorefter medlemmerne af Spillerforeningens har afgivet deres stemmer. Det er derfor kollegerne i Danmark samt de danske udlandsprofessionelle, der har udpeget Simon Kjær som Årets Fodboldspiller 2009, hvilket gør prisen til den mest prestigefulde herhjemme.

Tidligere vindere inkluderer bl.a. Michael Laudrup, Morten Olsen, Preben Elkjær, Brian Laudrup, Peter Schmeichel, Ebbe Sand, Jon Dahl Tomasson, Christian Poulsen, Daniel Agger samt sidste års vinder, Martin Laursen.

Spillerfacts – Simon Kjær
Klub: Palermo
Position: Central forsvarsspiller
Fødselsdato: 26. marts 1989