16. 05. 2014

Anførere: PARKEN er Danmarks Bedste Bane

I år har FC København, ifølge tabellen, ikke kunne bryste sig af det bedste spil. Men banen, de har spillet på, har derimod været fortrinlig. PARKEN er nemlig kåret til Danmarks Bedste Bane 2013/14 af Superliga-anførerne. FC Nordsjælland dumpes igen.

Græstæppet i PARKEN er Superligaens bedste. Det står klart efter afgørelsen af Spillerforeningens afstemning om Danmarks Bedste Bane 2013/14. Førstepladsen er blevet sikret i skarp konkurrence med sidste sæsons vinder, FC Midtjylland.

Anders Hørsholt, der er administrerende direktør i FC København, er glad for kåringen. For banens beskaffenhed er en vigtig komponent i klubbens målsætninger.

- Denne kåring er vi faktisk rigtig glade for, og det er en pris, som vi meget gerne vil vinde hvert eneste år. Vi vil jo gerne have, at FC København er det bedste fodboldhold i Norden, og at PARKEN tilsvarende er det bedste stadion at komme på. Plænen er en vigtig del af begge de to målsætninger, og derfor har vi også dygtige og hårdtarbejdende folk til at passe og pleje den, som i den grad har leveret en flot indsats i den forgangne sæson, siger Anders Hørsholt.

Superligaklubbernes anførere har efter hver udekamp bedømt den bane, som de har spillet på i den pågældende runde. Bedømmelsen er sket efter en skala fra 1-5, hvor 1 er elendig og 5 er fantastisk. Anførernes rangering har resulteret i følgende stilling (vinderen findes efter 15 hjemmekampe):

1. FC København (4,13)
2. FC Midtjylland (4,07)
3. OB (3,60)
4. Viborg FF (3,40)
5. AaB (3,40)
6. FC Vestsjælland (3,27)
7. Brøndby IF (3,27)
8. SønderjyskE (3,07)
9. Esbjerg fB (3,07)
10. AGF (3,00)
11. Randers FC (2,60)
12. FC Nordsjælland (1,67)

Udvalgt statistik:

  • Første spillerunde er med et gennemsnit på 4,67 den runde, hvor anførerne gennemsnitligt har vurderet banerne bedst.
  • Runde 18, der var den sidste runde før vinterpausen, er med et gennemsnit på 2,33 den lavest rangerede runde i 2013/14-sæsonen.
  • FC Nordsjælland er den klub, der har modtaget flest 1-taller. Hele otte gange har kunstgræsset i Farum modtaget bundkarakter. Til sammenligning har hverken OB’s, AGF’s, Brøndby IF’s, Esbjerg fB’s, FC Midtjyllands eller FC Københavns bane modtaget den bedømmelse. 
  • Mens FC København udelukkende har modtaget topkarakteren 5 i forårssæsonen, har den samlede gennemsnitlige vurdering bevæget sig i et spænd mellem 2,50-3,33 i den sidste halvdel af sæsonen.
  • AaB og Viborg FF slutter sæsonen med samme antal point, nemlig 3,40. Da AaB har modtaget flere topkarakterer (4) end Viborg FF (1), er det nordjyderne, der løber med fjerdepladsen. Af samme årsag slutter FC Vestsjælland over Brøndby IF, mens SønderjyskE akkurat ender over Esbjerg fB.

Læs interview med FCK's groundsman Daniel Madsen her.

Foto © Kjærbye / Fodboldbilleder.dk

Back