29

Artikel29.11.2011

Absurd straf til spiller efter politivold

En udvisning i en russisk reserveholdskamp førte til, at Spartak Gogniev blev tæsket uden for banen. Det russiske fodboldforbund gav efterfølgende Gogniev seks dages karantæne. FIFPro kræver, at UEFA og FIFA går ind i sagen efter Tv-optagelser.

Af Spillerforeningen

En udvisning i en russisk reserveholdskamp førte til, at Spartak Gogniev blev tæsket uden for banen. Det russiske fodboldforbund gav efterfølgende Gogniev seks dages karantæne. FIFPro kræver, at UEFA og FIFA går ind i sagen efter Tv-optagelser.Den 4. november blev Spartak Gogniev vist ud efter sit andet gule kort, hvorefter episoden udviklede sig dramatisk. Først blev Gogniev konfronteret af sportsministeren, hvorefter klubofficials og politi også deltog i overfaldet uden for banen og i spillertunellen, som endte med brækkede ribben, hjernerystelse, en brækket næse og hospitalsindlæggelse. Episoden er blevet optaget på Tv og kan ses i bunden af denne nyhed.

Direktør i Spillerforeningen, Mads Øland, blev i dag på bestyrelsesmøde i FIFPro konfronteret med Tv-optagelserne fra Rusland og er forfærdet:

"Der er tale om et forfærdeligt angreb på en spiller fra klubofficials, politi og enkelte tilskuere. Utroligt slap spilleren fra angrebet med livet i behold," siger han.

"Nu må UEFA og FIFA gribe ind overfor det russiske fodboldforbund, som er kommet med en grotesk afgørelse i sagen, og som i de sidste dage har forsøgt at skjule sagen," slår Mads Øland fast.

På det seneste har der været flere sager om vold mod spillere, men denne sag er klart den mest alvorlige. Det er utroligt, når man taler om det land, der skal arrangere VM i 2018,” slutter han.

Få opdateringer fra os

Bliv opdateret på det seneste omkring Spillerforeningens aktiviteter og det danske fodbold miljø. Få nyheder og annonceringer af events direkte i din indbakke.