15. 02. 2022

Klar tale: Spillerne ønsker VM hvert fjerde år

En stor undersøgelse fra den internationale spillerforening, FIFPRO, viser, fodboldspillere på tværs af lande og kontinenter ønsker, at VM fortsat spilles hvert fjerde år.

Skal VM ændres til at spilles hvert andet år? Det er blevet diskuteret heftigt de seneste måneder. FIFA-præsident Gianni Infantino har gjort sit standpunkt klart. For står det til den schweizisk-italienske fodboldpræsident, så skal verdensmesterskaberne i fodbold spilles hvert andet år.

Det er der dog langt fra opbakning til blandt de professionelle fodboldspillere. Det viser en stor undersøgelse foretaget af den internationale spillerforening, FIFPRO, hvor mere end 1000 spillere fra over 70 lande har deltaget.

Det er helt afgørende, at spillerne bliver hørt i spørgsmålet om, hvor ofte VM skal spilles fremadrettet. Og undersøgelsen fra FIFPRO efterlader jo ingen tvivl hos de professionelle fodboldspillere

De har fået stillet spørgsmålet: Hvor ofte skal VM afholdes?

I Europa mener hele 77 procent, at VM – som det er nu – skal afholdes hvert fjerde år. Samme holdning er der globalt set, hvor 75 procent mener, at der skal spilles VM hvert fjerde år.

- Det er helt afgørende, at spillerne bliver hørt i spørgsmålet om, hvor ofte VM skal spilles fremadrettet. Og undersøgelsen fra FIFPRO efterlader jo ingen tvivl hos de professionelle fodboldspillere. De slår jo med syvtommersøm fast, at de ønsker at bevare det nuværende setup med en VM-slutrunde hver fjerde år, siger Michael Sahl Hansen, der er direktør i Spillerforeningen.

Se flere konklusioner fra undersøgelsen her.

Tilbage

SENESTE NYT

29.09.2022

77: Ni minutter med Jeppe Grønning om Karriereskifteseminar

LÆS MERE
22.09.2022

76: Hvorfor skulle FC Midtjylland spille i vanvittig varme?

LÆS MERE
15.09.2022

75: Sådan arbejder vi med den gode vej ud af fodbold

LÆS MERE
04.09.2022

Sportsstjerner siger nej til diskrimination

LÆS MERE
16.08.2022

Et slaraffenland for digital chikane

LÆS MERE
15.07.2022

74: Lukas skiftede til Sassuolo som 16-årig

LÆS MERE
07.07.2022

På valg og valgt. Bestyrelsen fortsætter uændret

LÆS MERE