12. 07. 2021

»Har brug for al den træning, jeg kan få«

Brian Hamalainen er i gang med at genoptræne efter en korsbåndsoperation. Lyngby-backen har brugt Team Spillerforeningens træning som et supplement til sit genoptræningsprogram.

For et år siden vendte Brian Hamalainen hjem til Lyngby. Men det blev ikke helt den hjemkomst, som venstrebacken havde håbet på. For efter blot 13 kampe i den kongeblåtrøje blev han ramt af en korsbåndsskade.

Den har holdt ham ude siden februar, og frem for løb op og ned ad venstrekanten kæmper han i styrkelokalet for at blive sin skade kvit, så han igen kan bidrage på grønsværen.

Nu kan jeg sagtens se, at det faktisk kan give rigtig meget, hvis man har lyst til at lægge lidt ekstra på i sin ferie end det løbeprogram, man får

- Jeg er i et skadesforløb med knæet og er i en situation, hvor jeg kan bruge al den træning, jeg kan klare. Samtidig var der en mulighed for, at der var én, som kunne supervisere og hjælpe. Det kan godt blive lidt langtrukkent at genoptræne for sig selv, og der kan det gøre meget at have en, der holder øje med én. En der lige retter lidt til, så man får lavet bevægelserne rigtigt, siger Brian Hamalainen.

- Selv om man godt ved, hvad man skal gøre, så er det rart, at der er en, der holder øje med en. Man kan godt ende med at gå meget for sig selv.

Lyngby Boldklub er begyndt forberedelserne til den nye sæson i 1. division, men mens kollegerne holdt sommerferie, fortsatte Hamalainen sin træning i bestræbelserne på en hurtig tilbagevenden.

Han har tidligere været tilbageholden med at benytte sig af muligheden for at træning i offseason, men den holdning har ændret sig.

- Nu kan jeg sagtens se, at det faktisk kan give rigtig meget, hvis man har lyst til at lægge lidt ekstra på i sin ferie end det løbeprogram, man får. Det er en god mulighed at lave sommertræning med andre spillere.

Jeg fik meget ud af det. Jeg havde egentlig bare troet, jeg skulle derind og køre mit normale program. Men vi kørte et fællesprogram, som fysioterapeuten havde sammensat med nogle andre øvelser, end man lige er vant til at lave

Han havde hørt om tilbuddet og samarbejdet mellem Spillerforeningen og ProTreatment. Men han havde aldrig tidligere gjort brug af det. Men det har han nu. Og han er ikke sen til at sende en anbefaling videre til sine kolleger i det danske fodboldlandskab.

- Det vil jeg helt klar anbefale. Uanset om man er skadet eller ej, så er muligheden der for at få et godt træningspas med kvalitet.

- Jeg fik meget ud af det. Jeg havde egentlig bare troet, jeg skulle derind og køre mit normale program. Men vi kørte et fællesprogram, som fysioterapeuten havde sammensat med nogle andre øvelser, end man lige er vant til at lave. Det er lige så meget at få et frisk pust til det mentale.

- Der er dels den fysiske belastning, man skal overkomme, når man er skadet, men der er også en mental del, som kan være anstrengende. Det handler lige så meget om at pleje den mentale del og komme ud og se nogle andre fitnesscentre, siger Brian Hamalainen.

Vil du – ligesom Brian Hamalainen – lægge på, så kan du læse mere om Team Spillerforeningen her.

Tilbage

SENESTE NYT

05.10.2021

58: To hjerteanfald kostede Frederik Møller karrieren: »Jeg troede, jeg skulle dø«

LÆS MERE
01.10.2021

Spillerforeningen søger jurist

LÆS MERE
30.09.2021

Store Larsen klar til stort slag mod Rieper

LÆS MERE
29.09.2021

Overlæge: Professionelle fodboldspillere er ikke i øget risiko for hjerteproblemer

LÆS MERE
08.09.2021

Spillerforeningen indgår samarbejde med Liiteguard: Giver medlemsfordele på performanceprodukter

LÆS MERE
18.08.2021

57: Mads Bech Sørensen om udlandsskifte, ensomhed og succes

LÆS MERE