23. 10. 2020

34: Kevin Bechmann Timm mistede sin far otte timer efter sin superligadebut

PODCAST: Mens faderen lå for døden, kæmpede Kevin Bechmann Timm det, der syntes som en umulig kamp mod tiden. Otte timer inden, faderen gav slip på livet, indfriede han deres fælles drøm.

AF MICHAEL HEHR

På Frederiksberg lå faderen på hospice. Tappet for energi. Ædt op af kræft.

I Esbjerg kæmpede Kevin Bechmann Timm for sin superligadebut. Langt væk fra sin familie. I mental ubalance.

Faderen skulle dø. Det var den dengang 20-årige angriber udmærket klar over. Derfor brugte sønnen sin ugentlige fridag på at tage turen fra Esbjerg til Frederiksberg for at se faderen i det omfang, han nu kunne holde til, inden turen gik retur til arbejdet og vestkysten.

Men medmindre der opstod en ekstraordinær mulighed for at besøge sin far, så Kevin Becmann Timm ham kun den ene gang ugentligt. For han kunne ikke finde det i sig selv at bede cheftræner Ove Pedersen om flere fridage. Det fortæller han i denne udgave af Spillerforeningens podcast, ’Spiller til Spiller’.

I stedet for at gøre noget ved det, så græd jeg bare, fordi jeg var i den her situation, og der var ikke nogen udvej. Min far skulle dø, og jeg havde det her job

- Dengang – og med så gammeldags en træner – var det ikke normalt at gå ind og dele følelser med sin træner. Selvom man måske fik at vide; »du skal bare sige til«, så går man ikke bare lige ind og siger; »jeg har det ad helvedes til, jeg savner min far, jeg er nødt til at køre hjem.«

- Det gør man ikke, fordi det er ens job. Man får en god løn for at være der. Og man har drømt om at være der hele sit liv.

- Jeg kan huske, jeg har grædt. Rigtig meget. Det er den der ukontrollerede gråd, hvor man ikke rigtig ved, hvorfor man græder. Man er bare ked af det. Og i stedet for at gøre noget ved det, så græd jeg bare, fordi jeg var i den her situation, og der var ikke nogen udvej. Min far skulle dø, og jeg havde det her job.

- Jeg følte ikke på det tidspunkt, at jeg var i stand til at sige; »så skidevære med den kamp i weekenden – jeg tager en hel uge fri.« Det var sindssygt vigtigt for mig at spille, kæmpe og være der hver gang. Også at være der efter træningerne og bevise, at jeg stadigvæk ville det her, husker han.

Spiller Til Spiller · 34 : Kevin Bechmann Timm mistede sin far otte timer efter sin superligadebut

En kamp mod tid

Mens han inderst inde helst ville være et andet sted, kæmpede han en umulig kamp mod tiden. For det var en fælles drøm, at faderen skulle være i live til at opleve Kevin Bechmann Timms superligadebut, men det syntes så godt som umuligt. For han havde ikke været udtaget til truppen i den halvdel af sæsonen, og faderens tid var knap.

Så det kom ikke som et chok, da Kevin Bechmann Timm igen blev udeladt af truppen til Esbjerg fB’s udebanekamp mod HB Køge i starten af maj 2010. Derfor tog han til København for at besøge sin far. Men så ringede telefonen.

- Jeg går helt i panik. Det kan man jo ikke. Det har jeg aldrig hørt om før, at man beslutter sig og så ombestemmer sig og vil have nogle andre med, fortæller Kevin Bechmann Timm.

Men den var god nok. Ove Pedersen og assistenttræner Jess Thorup havde ombestemt sig. Kevin Bechmman Timm skulle med.

»Vi skal ud til far«

Dagen efter stødte den dengang unge angriber til resten af truppen i Køge. Modsat holdkammeraterne havde han ikke jakkesæt på, som det ellers var kutyme, og han havde, fordi han jo ikke havde været med bussen som de andre, lidt svært ved at finde det rette spændingsniveau.

Kevin Bechmann Timm startede ude. Alligevel havde han taget sine benskinner på. Støvlerne var bundet stramt. Og han havde også iført sig kamptrøjen indenunder træningstrøjen.

Der var intet, han selv kunne være herre over, der skulle fratage ham muligheden for spilletid. Og med kort tid tilbage blev han kaldt hen. »Vi skal vinde den her kamp. Det er din chance nu«, lød beskeden fra Ove Pedersen.

Mens faderen fulgte med fra hospicet, fik Kevin Bechmann Timm sin debut. En debut, han havde kæmpet for i 10 måneder.

Jeg lægger mig til at sove og bliver ringet op klokken 03:00 om natten. »Nu er han død«. Så otte timer efter min debut i Superligaen, der dør han

- Vi vinder 2-1, og jeg løber lykkeligt ud til min familie for at fortælle dem og vise dem, hvor stolt jeg er. Og der går kort tid, så kan jeg se på min storebror, at han smiler sgu ikke lige så meget som de andre. Han siger; »vi skal ud til far, han ligger derude, og han har det ikke så godt.«

Kevin Bechmann Timm løber direkte ind i omklædningsrummet. Han dropper badet, siger bare farvel og skynder sig ud til brødrene.

- Jeg glemmer alt, hvad jeg har. Jeg løber bare.

På hospicet samles de fire brødre. Faderen kan knap nok tale, men får fremstammet en enkelt sætning. Han får også indikeret, at han har set sønnens debut.

Kevin Bechmann Timm har mildest talt blandede følelser. På den ene side er han lykkelig over at have fået debut, mens faderen var i live til at kunne se det. På den anden side ved han godt, at faderens dage er talte.

- Til trods for den ulykkelige situation, jeg er i, er jeg jo lykkelig lige i det øjeblik.

- Så tager vi hjem. Jeg lægger mig til at sove og bliver ringet op klokken 03:00 om natten. »Nu er han død«. Så otte timer efter min debut i Superligaen, der dør han.

Sorgen knuste Timm

Faderens død knuser Kevin Bechmann Timms hjerte. Smerten rammer særligt ved begravelsen. Men han føler sig alene med sorgen. Særligt i fodboldklubben, for holdkammeraterne lærer først om faderens sygdomsforløb og død, da Kevin ikke møder op til træning ugen efter kampen i Køge.

De forsøger at tale om det sporadisk. For eksempel under bruseren efter træning. Og Kevin Bechmann Timm oplever til dels, at det er dejligt at få talt om – det er det, han har brug for. Men han har behov for andet og mere end en kort snak med holdkammeraterne efter træning.

Han bad mig om at svæve oppe på himlen på et tæppe og forestille mig, hvor koldt det var. Det hjalp mig ikke. Jeg gik derfra og var forvirret

- Det var lidt en akavet situation at rende rundt der i træningsdagene efterfølgende og have det skidt og ikke kunne snakke om det. Og en gang i mellem kunne man lige sige lidt, og så kunne man se på holdkammeraterne, at de havde svært ved at få det at vide, fordi hvad fanden skal de gøre? De er jo helt overraskede over, at de skal trøste én.

Derfor opsøger han på eget initiativ en psykolog. Desværre forvirrer behandlingsformen mere, end den gavner. Kevin Bechmann Timm og psykologen er ikke et match.

- Jeg skulle ikke ligge på en briks, som min psykolog bad mig om, og komme igennem alle mulige mentalrejser, hvor han bad mig om at svæve oppe på himlen på et tæppe og forestille mig, hvor koldt det var. Det hjalp mig ikke. Jeg gik derfra og var forvirret.

Med tiden er Kevin Bechmann Timm – på egen hånd – kommet dertil, at han ikke længere får en knude i maven, når han tænker på eller fortæller om sin far. Nu mindes han ham med stolthed, og han bliver glad, når han gør det.

Få hjælp, når du kommer i mental ubalance

Det er efterhånden ti år siden, Kevin Bechmann Timms far døde. Dengang havde vi i Spillerforeningen og 4player ikke et decideret behandlingstilbud til at håndtere mental ubalance.

Det har vi i dag. Det betyder, at man som elitesportsudøver kan få rådgivning og support til at håndtere mentale udfordringer – uanset om det handler om sorg, præstationsangst, problematisk spiladfærd eller lignende.

Du kan læse mere om tilbuddet her.

 

Få de bedste nyheder direkte i din indbakke - tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Tilbage

EPISODER

29.09.2022

77: Ni minutter med Jeppe Grønning om Karriereskifteseminar

LÆS MERE
22.09.2022

76: Hvorfor skulle FC Midtjylland spille i vanvittig varme?

LÆS MERE
15.09.2022

75: Sådan arbejder vi med den gode vej ud af fodbold

LÆS MERE
15.07.2022

74: Lukas skiftede til Sassuolo som 16-årig

LÆS MERE
11.07.2022

73: Mortens vej til landsholdsudtagelsen, han helst er fri for at tale om

LÆS MERE
07.07.2022

72: Signe ved, hvor langt der er fra Hjørring til Paris

LÆS MERE
01.07.2022

71: »Jeg skulle bare på Herrelandsholdet, da jeg var lille«

LÆS MERE
23.06.2022

70: På et klubbesøg fandt Allan og Patrick ud af, at den var helt gal i Jammerbugt FC

LÆS MERE
29.04.2022

69: Dommerformanden forklarer #7: Special med lytterspørgsmål

LÆS MERE
10.03.2022

68: Salquist står ikke længere i vejen for sig selv

LÆS MERE
04.03.2022

67: #FodboldtrøjeFredag: Til kamp mod kræft

LÆS MERE
24.02.2022

66: Viktor Ankers kamp mod kræft

LÆS MERE
18.02.2022

65: Dommerformanden forklarer #6: Tiden skal ned, og tynde straffespark udryddes

LÆS MERE
01.02.2022

64: Kortegaards rutsjebane: Kræft, bodegature og de to famøse Brøndby-kampe

LÆS MERE
21.01.2022

63: Simons sindssyge år

LÆS MERE
05.01.2022

62: Højbjerg om sommerens mentale rutsjebanetur: Meget heftigt som spiller og som menneske at opleve

LÆS MERE
20.12.2021

61: Mæhles himmelflugt: Fra træningsspiller til folkeeje

LÆS MERE
25.11.2021

60: Mikkel Rygaards vej ud af polsk kaos

LÆS MERE
21.10.2021

59: Emil Scheel jagter vejen gennem endnu et nåleøje

LÆS MERE
05.10.2021

58: To hjerteanfald kostede Frederik Møller karrieren: »Jeg troede, jeg skulle dø«

LÆS MERE
18.08.2021

57: Mads Bech Sørensen om udlandsskifte, ensomhed og succes

LÆS MERE
10.06.2021

56: Dommerformanden forklarer #5: 66 kampafgørende fejl blev korrigeret af VAR

LÆS MERE
26.05.2021

55: Mattsson er suveræn vinder af Årets Profil i 1. division i sin comebacksæson

LÆS MERE
20.05.2021

54: Lynets skyggeside: Simon Richter tilsidesatte sig selv og egne behov

LÆS MERE
12.05.2021

53: Dommerformanden forklarer #4: Korrekt AaB-offside giver ikke Premier League-tilstande i Danmark

LÆS MERE
27.04.2021

52: Fede faciliteter, psykologsamtaler og gode råd om udlandsskiftet

LÆS MERE
16.04.2021

51: Dommerformanden forklarer #3: Derfor blandede VAR sig ikke ved omdiskuteret straffespark

LÆS MERE
30.03.2021

50: Dommerformanden forklarer #2: Hak i bedømmelsen ved VAR-hjælp og Sannehs indiskutable udvisning

LÆS MERE
26.03.2021

49: Jakob Busk var bare en 20-årig dreng, da hadbeskederne væltede ind

LÆS MERE
18.03.2021

48: Har modbevist kritikerne: Derfor lykkes Damsgaard i Sampdoria

LÆS MERE
11.03.2021

47: Dommerformanden forklarer #1: Det skal du vide om VAR

LÆS MERE
08.03.2021

46: Der er stadig noget at kæmpe for i dansk kvindefodbold

LÆS MERE
05.03.2021

45: Sådan arbejder Nicolai Larsen med det mentale

LÆS MERE
15.02.2021

44: Det hele havde været meget nemmere, hvis Mikkel Rask havde læst dengang

LÆS MERE
09.02.2021

43: Hun troede, det var en fejl – fire år senere var landsholdsspiller optaget på Harvard

LÆS MERE
08.02.2021

42: Mads Emil Madsen er bedre end nogensinde, men fodbold må ikke fylde det hele

LÆS MERE
04.02.2021

41: Sofies plan går i opfyldelse

LÆS MERE
04.02.2021

40: Krykker, comeback og landsholdsdebut: 2020 bød på lidt af hvert for Wind

LÆS MERE
07.01.2021

39: Kasper Schmeichel om at savne fans, latterlige statistikker og en stærk fodboldnation

LÆS MERE
06.01.2021

38: En samtale med (en af) verdens bedste fodboldspiller(e)

LÆS MERE
04.12.2020

37: Undgik depressionens sorte hul: »Der skulle jeg ikke ned igen«

LÆS MERE
22.11.2020

36: Ramt af lynet: Richters vej tilbage til livet

LÆS MERE
10.11.2020

35: Iværksætterdrøm udfylder tomrum for to tidligere holdkammerater

LÆS MERE
23.10.2020

34: Kevin Bechmann Timm mistede sin far otte timer efter sin superligadebut

LÆS MERE
21.10.2020

33: Vindermentalitet er gået i glemmebogen, mener EM-guldvinder

LÆS MERE
06.10.2020

32: Martin Vingaard om lederforbilleder, karrierestop og at være nybegynder i sin egen verden

LÆS MERE
19.09.2020

31: Portræt af mennesket og fodboldspilleren Erik Sviatchenko

LÆS MERE
05.09.2020

30: Jakob Poulsen om at gribe chancerne, sit farvel i FCM og drømmen om at gå trænervejen

LÆS MERE
28.08.2020

29: Drømmemål, fragtet undercover fra stadion og en opringning fra Klopp

LÆS MERE
10.07.2020

28: Erik Sviatchenko og Svend Graversen efterspørger bedre baner

LÆS MERE
19.06.2020

27: Andreas Skov Olsens vej fra karrierestop til Serie A

LÆS MERE
05.06.2020

26: Forfulgt af angst fra ungdomstiden i FCK til karrierestoppet i Fremad Amager

LÆS MERE
13.05.2020

25: Bolden ruller på Færøerne: »Alle var helt oppe at køre«

LÆS MERE
28.03.2020

24: Fanget i uvished og undtagelsestilstand i Peru

LÆS MERE
25.03.2020

23: Midtbanetalent producerer beats til amerikanske rappere

LÆS MERE
04.03.2020

22: Line Røddik endte i intetheden

LÆS MERE
15.10.2019

21: Ude i kulden i barndomsklubben: »Det har bare været vanvittigt hårdt mentalt«

LÆS MERE
15.10.2019

20: Væltede efter hvert fjerde skridt: Hjernerystelse sendte Jakob Hjorth ud i sit livs kamp

LÆS MERE
05.06.2019

19: Det er jo nørderi på meget højt plan

LÆS MERE
21.05.2019

18: Natten i ambulancen ændrede det hele

LÆS MERE
22.03.2019

17: Würtz stopper karrieren: Manden med flest superligakampe takker af

LÆS MERE
20.03.2019

16: Den total nedsmeltning førte til exit

LÆS MERE
11.03.2019

15: En truende præsident, hans lakaj og de manglende konvolutter

LÆS MERE
01.03.2019

14: Jens Jessen kæmper stadig røven ud af bukserne

LÆS MERE
21.02.2019

13: ARBEJDSGIVERNE STÅR IKKE I KØ, BARE FORDI DU HAR SPILLET FODBOLD

LÆS MERE
09.12.2018

12: Konkursen: Da lyset blev slukket i FC Vestsjælland

LÆS MERE
06.12.2018

11: Mit fodboldliv med skader, glædestårer og tomrum

LÆS MERE
25.10.2018

10: Bisps indre kamp: De forbudte tanker om karrierestoppet

LÆS MERE
18.10.2018

09: Simon Skou Jakobsen – I Superligaens skygge

LÆS MERE
14.06.2018

08: VM-special: Jesper Grønkjærs farvel til landsholdet

LÆS MERE
07.06.2018

07: VM-special med Thomas Helveg: Exit var et antiklimaks ud over alle grænser

LÆS MERE
17.05.2018

06: VM-special med Martin Jørgensen: Jeg talte ikke med min træner i Italien

LÆS MERE
03.05.2018

05: Christian Poulsen, Morten Levinsen og Rasmus Haagensen om (tab af) identitet

LÆS MERE
02.05.2018

04: Elitefodbold bygger på en kultur, der gør mennesker syge

LÆS MERE
19.04.2018

03: Jens Gjesings bratte karrierestop og livet efter fodbold

LÆS MERE
12.04.2018

02: VM-special med eftertænksom Elkjær

LÆS MERE
08.04.2018

01: Debat om baneforhold

LÆS MERE