13. 05. 2020

25: Bolden ruller på Færøerne: »Alle var helt oppe at køre«

Færøerne er et af få steder i verden, der spilles fodbold. Det har skabt hype om en liga, der ellers sjældent trækker overskrifter. I den her podcast fortæller Mikkel Frankoch om opmærksomheden, hvordan det var at starte op igen efter hjemmeisolation, og hvilke tanker Corona-pausen har sat i gang.

AF MICHAEL HEHR

For fodboldspillere verden rundt har fodboldstøvlerne været erstattet af løbesko. Holdtræning af selvtræning. Og omklædningsrummet af en Skype-forbindelse eller en WhatsApp-gruppe.

Men flere steder – blandt andet herhjemme – er der langt om længe knopper under fødderne igen, og inden længe genoptages turneringskampene. Det er allerede virkeligheden på Færøerne, hvor Mikkel Frankoch er på kontrakt.

Han husker, at det var specielt at møde alle sine holdkammerater efter den lange pause.

- Siger man hej med en high five? Eller er det bare albuen? Hvad gør man? Det var meget specielt at være en del af, fortæller Mikkel Frankoch i den seneste udsendelse af Spiller til Spiller.

Ventetiden har sat gang i tankerne

Mikkel Frankoch skiftede til HB Thorshavn i februar 2020. Han havde ikke lige regnet med, at han skulle vente til starten af maj, før han kunne spille sin første turneringskamp. Men så kom pandemien, og »lige pludselig blev det alvorligt i hele verdenen«, som han udtrykker det.

Pandemien har givet den 24-årige midtbanespilleren en meget lang preseason. Men den har også givet ham tid til at tænke.

- Når man har været væk fra det, man elsker så meget i så lang tid, så savner man det helt sindssygt. Når man engang stopper, så tror jeg, man vil få samme savn. Men jeg har også tænkt over, hvad jeg så skal bruge livet på. Jeg har haft rigtig meget tid, og det har gjort, at jeg har dannet mig tanker om uddannelse og fremtiden.

- Ventetiden sætter bare tanker i gang, fortæller Mikkel Frankcoh, der har en plan om at uddanne sig til fysioterapeut sideløbende med fodboldkarrieren.

Sjovt at være en del af

Lige nu er fokus dog primært på fodbolden. Ligesom han ikke havde regnet med så lang en opstart, så havde han heller ikke forventet så meget opmærksomhed. For den færøske liga trækker overskrifter i flere andre lande – noget, den ikke just plejer at gøre.

- Jeg kom herop for at vise mig frem og få gang i karrieren igen, og at man endelig kan gøre det, er super fedt. Og at folk kigger med i andre lande, gør det jo bare endnu bedre.

- Man siger ikke nej til al den opmærksomhed. Det er sjovt at være en del af, fastslår han.

Faktisk nyder den tidligere Vendsyssel-spiller sin fodbold i fulde drag for tiden.

- Man har aldrig haft så meget energi før. Det er jo bare den der glæde, man får, når man får lov til at gøre det, man elsker.

- Man skal lade være med at tænke så meget over det, når man først er i gang. Når du først spiller, så glemmer du, at der er Corona. Der vil sikkert være en masse fokus på det, når Superligaen starter, men jeg tror egentlig bare, at man skal lade være med at fokusere på det som spiller. For du kan alligevel ikke gør noget ved det.

Hør om hypen, tankerne om livet efter fodbold og gensynet med fodbolden i denne udsendelse af Spiller til Spiller.

Tilbage

SENESTE NYT

21.10.2021

59: Emil Scheel jagter vejen gennem endnu et nåleøje

LÆS MERE
05.10.2021

58: To hjerteanfald kostede Frederik Møller karrieren: »Jeg troede, jeg skulle dø«

LÆS MERE
01.10.2021

Spillerforeningen søger jurist

LÆS MERE
30.09.2021

Store Larsen klar til stort slag mod Rieper

LÆS MERE
29.09.2021

Overlæge: Professionelle fodboldspillere er ikke i øget risiko for hjerteproblemer

LÆS MERE
08.09.2021

Spillerforeningen indgår samarbejde med Liiteguard: Giver medlemsfordele på performanceprodukter

LÆS MERE