13. 03. 2016

Kasper Kusk: Har fået større armbevægelser og spidse albuer

I år 2014 skiftede Kasper Kusk de trygge omgivelser i AaB ud med nye udfordringer i FC Twente. Selv om han havde forberedt sig godt, blev skiftet en stor omvæltning. Drømmen om det lange udlandseventyr brast, men modgangen har lært ham masse.

Kasper Kusk havde gjort sit forarbejde. Han havde både talt med spillere, der spillede i klubben og andre spillere fra den hollandske Æresdivision. Han havde spurgt ind til spillet på banen, dagligdagen og selvfølgelig den hollandske kultur, der eftersigende minder meget om den danske. Alligevel blev skiftet til FC Twente ikke den succes, Kasper Kusk havde håbet på. Det så ellers så lyst ud, da Kasper Kusk tog Superligaen med storm i AaB’s seneste mesterskabssæson.

- Det var en opadgående kurve. Jeg fik en mere og mere afgørende rolle i AaB og i Superligaen generelt. Derfor voksede interessen også. På daværende tidspunkt snakkede jeg meget med Lucas [Andersen, red.], der spillede i Ajax Amsterdam, og han trivedes rigtig godt i Holland. Jeg havde et indtryk af, at danskere generelt havde det godt i Holland. Derfor følte jeg, at det næste skridt var, at jeg skulle skifte til Holland, fortæller Kasper Kusk.

Valget faldt som bekendt på FC Twente. Det skyldtes bl.a., at Kasper Kusk var overbevist om, at FC Twente havde en plan med ham. 

- Det vigtigste for mig var at komme til et sted, hvor jeg følte, der var en idé med, at jeg skulle spille der. Og det følte jeg, at der var i Twente, husker han. 

Sandheden viste sig dog at være en anden. I hvert fald blev det blot til 10 officielle optrædener for FC Twente, før Kasper Kusk igen var at finde i den danske Superliga – nu iført FCK’s hvide trøje. Karrierens seneste udvikling har været en omvæltning for den 24-årige Superligaprofil, der, fordi han er født og opvokset i Aalborg, er nordjyde helt ind til benet.

- Det er en stor omvæltning, når man har boet i Aalborg hele sit liv og så skal flytte til Holland, som tilfældet var det for mig. Det har jeg også oplevet efter, jeg er kommet til København. Der er bare forskel på folk fra Nordjylland og folk fra København eller store byer generelt. Nordjyder er lidt mere ydmyge. Folk har lidt større armbevægelser i storbyerne, fortæller han.

Den store omvæltning har dog også lært Kasper Kusk en del. Nu har den ellers så ydmyge nordjyde fået lidt spidsere albuer, mens karriereplanlægning er lagt på hylden. 

- De perioder, hvor man lærer mest, er de perioder, hvor man har mest modgang. Og jeg lærte utrolig meget af at være dernede [i FC Twente, red.]. Særligt den forskel, der kan være på at gå fra et beskyttende miljø i Danmark til et miljø i udlandet, hvor man ikke er beskyttet på samme måde. I udlandet er man generelt bare tvunget til at have lidt mere spidse albuer og have lidt større armbevægelser.

- Da jeg tog derned, skrev jeg en fire-årig kontrakt. Jeg tænkte, at jeg nu skulle bo i Holland i fire år og planlagde efter det. Jeg havde en karriereplan i mit hoved. Det prøver jeg nu at lægge lidt til side og i stedet leve lidt mere i nuet. Det er ret svært at planlægge, hvad der kommer til at ske i ens fodboldkarriere. Det lærte jeg i hvert fald i Twente.

Læs hele vores interview med Kasper Kusk og Mikkel Bischoff her:

 

 

Tilbage

SENESTE NYT

15.07.2022

74: Lukas skiftede til Sassuolo som 16-årig

LÆS MERE
11.07.2022

73: Mortens vej til landsholdsudtagelsen, han helst er fri for at tale om

LÆS MERE
07.07.2022

72: Signe ved, hvor langt der er fra Hjørring til Paris

LÆS MERE
05.07.2022

Vi har tjekket mange kontrakter. Skal vi også tjekke din?

LÆS MERE
01.07.2022

71: »Jeg skulle bare på Herrelandsholdet, da jeg var lille«

LÆS MERE
23.06.2022

70: På et klubbesøg fandt Allan og Patrick ud af, at den var helt gal i Jammerbugt FC

LÆS MERE