06. 11. 2015

Mit største øjeblik: Min debut på landsholdet

Fodbold er spækket med store øjeblikke. Nogle står stærkere end andre. Spillerforeningen hylder hver anden fredag vores fodboldhelte og holder liv i deres største øjeblik. Her kan du læse om René Henriksens største øjeblik.

Han dukkede op på den danske fodboldscene i en relativ sen alder. Som en del af et fantastisk godt spillende AB-mandskab. René Henriksens vej til toppen var lidt anderledes end de flestes, og derfor er han heller ikke i tvivl om, hvad der står som det største øjeblik i karrieren.

- Det må være min debut på A-landsholdet i 1998. Jeg har aldrig rigtig haft en drøm om at skulle ende på landsholdet, men da først folk begyndte at snakke om det som en mulighed, fik jeg blod på tanden. Og da jeg så lige en dag stod der med alle de store navne, da var det virkelig kæmpestort for mig.

René Henriksens debut på landsholdet var på udebane i en venskabskamp mod Skotland i marts 1998. Da var René Henriksen på vej mod de 29 år.

- Jeg skulle spille sammen med Michael Laudrup og Peter Schmeichel, og man havde jo kun set dem i aviserne og fjernsynet, så det var meget sjovt at møde dem i spillerbussen. Jeg havde fået debut på ligalandsholdet og mødt en del af spillerne, så det tog selvfølgelig den værste nervøsitet. Men lige præcis at sidde i samme spillerbus som de to navne og stå ansigt til ansigt med dem, det var lidt sjovt, fortæller René Henriksen.

Debuten på landsholdet gjorde, at René Henriksen pludselig ville mere.

- Jeg blev grebet af det og ville prøve mig selv af og se, hvor langt det kunne række. Det gav mig virkelig et kick og et skud selvtillid at få debut på landsholdet. Jeg var på uprøvet grund og var i tvivl, om det kunne bære. Om jeg kunne være med. Jeg fik en lille halvleg, og det gik fint, og derefter følte jeg mig faktisk sikker på, at jeg godt kunne begå mig. Jeg var jo oppe i alderen fodboldmæssigt, men det var bare fedt helt uventet at få chancen, siger René Henriksen.

Han var ikke ramt af nerver før debuten. Og måske var det netop alderen, der hjalp ham den dag i marts 1998.

- Jeg havde jo en del livserfaring og havde prøvet en del andre ting i livet. Jeg var måske knap så umoden erfaringsmæssigt som den typiske debutant. Jeg havde nok en større ballast end mange andre, og så har jeg altid haft den holdning, at jeg bare skal nyde fodbolden og det, den giver. Det gjorde også, at jeg aldrig rigtigt var nervøs før en fodboldkamp, for fodbold var bare en bonus i mit liv, understreger René Henriksen.

Fakta om René Henriksen:

  • Født 27. august 1969
  • Spillede for AB i perioden 1988 til 1999
  • Spillede i græske Panathinaikos fra 1999-2005
  • Spillede fra 1998 til 2004 66 A-landskampe og var anfører 25 gange
  • Blev kåret til Årets Fodboldspiller i 2000
  • Stoppede karrieren i 2006

 

Tilbage