20. 04. 2014

Overenskomsten: Feriegodtgørelse

I vores føljeton om hvad overenskomsten betyder for dig, tager vi her fat på feriegodtgørelse. Du kender nok til den såkaldte 'feriepengesag'.

Det var nødvendigt at få Fodboldens Voldgiftsrets kendelse af 11. september 2012 for at sikre din overenskomstmæssige ret.

Feriegodtgørelse
Som overenskomstansat fodboldspiller i dansk fodbold er du omfattet af ferieloven. Feriepengeberettiget løn omfatter alle skattepligtige kontante betalinger/løndele fra klubben. Du skal have grundløn under ferie samt 12,5 % i feriegodtgørelse af alle øvrige kontante løndele (fx sign-on fee, sign-off fee, bonusbetalinger). Indbetaling af feriegodtgørelse af fx sign-on fee, sign-off fee, bonusbetalinger skal ske kvartalsvis til Feriekonto.

Ovenstående kategorier skal fremgå af kontrakten, så det i hver enkelt kategori er klart, hvad der skal gøres i relation til feriegodtgørelse.

Afgørelse i Fodboldens Voldgiftsret
Kendelsen ved Fodboldens Voldgiftsret i den såkaldte 'feriepengesag' betyder, at alle kontraktspillere er sikret feriegodtgørelse af alle bonusser og engangsbetalinger såsom sign-on og sign-off fees. Feriegodtgørelse skal altid lægges oveni og må ikke være inklusiv i beløbene som en bruttolønsordning.

Kort oplistet betyder kendelsen principielt på området for feriegodtgørelse:
• At der skal ske efterbetaling af feriegodtgørelse på 12,5 % af al bonus
• At der skal ske efterbetaling af bonus og feriegodtgørelse på 12,5 % af al bonus, hvor der er anvendt en bruttolønsordning for afregning af feriegodtgørelse af bonus
• At der skal ske efterbetaling af feriegodtgørelse på 12,5 % af alle engangsbetalinger fx sign-on og sign-off fees
• At der skal ske efterbetaling af engangsbetalinger og feriegodtgørelse på 12,5 % af alle engangsbetalinger fx sign-on og sign-off fees, hvor der er anvendt en bruttolønsordning for afregning af feriegodtgørelse af engangsbetalinger

Efterbetaling skal tillægges renter og bod.

Læs meget mere om overenskomsten her.

Foto © Kjærbye / Fodboldbilleder.dk

Feriegodtgørelse

Afgørelse i Fodboldens Voldgiftsret

Kort oplistet betyder kendelsen principielt på området for feriegodtgørelse:
• At der skal ske efterbetaling af feriegodtgørelse på 12,5 % af al bonus

Efterbetaling skal tillægges renter og bod.

Læs meget mere om overenskomsten her.

Foto © Kjærbye / Fodboldbilleder.dk