21. 03. 2014

Eriksen elsker engelsk udfordring

De gode oplevelser har stået i kø hos 21-årige Christian Eriksen i 2013. Nu satser han på at holde momentum i 2014. For det var præstationerne i 2013, der gjorde ham til Årets Fodboldspiller.

Denne artikel er fra Indersiden 14-1.

AF DAN HIRSCH SØRENSEN

Han kaster ikke altid om sig med de store ord. Men den unge fynbo, Christian Eriksen, er rigtig stolt over, at han er kommet i selskab med en perlerække af dansk fodbolds fineste navne. Spillerforeningens medlemmer har nemlig valgt Christian Eriksen som Årets Fodboldspiller 2013.

- Det er en helt speciel hæder at få. Det er mine kolleger, dem, som jeg kæmper mod og med hver eneste uge, og dem som kender gamet bedre end alle andre, der nu peger på mig. Det er virkelig en kæmpe ære, siger Christian Eriksen.

2013 har været et forrygende år for den danske midtbane-kreatør. Han tøver ikke med selv at kalde det for hans mest succesrige fodboldår.

- Jeg har bare haft et godt år. I Ajax vandt vi mesterskabet for tredje år i træk, og det var mindst lige så stort at blive hollandsk mester for tredje gang, som det var den allerførste gang. Faktisk vil jeg sige, at det var større tredje gang, for det er sværere at gentage den slags bedrifter end at ramme et enkelt heldigt og godt år, fortæller Christian Eriksen.

På trods af det gode liv på og uden for banen i Amsterdam var Christian Eriksen aldrig for alvor i tvivl om, at han skulle skifte til Premier League, da først Tottenham kom på banen med et fint tilbud.

- Jeg er ikke typen, der altid bare har haft mega store karrieredrømme. Jeg har i stedet haft delmål om, hvad jeg gerne ville nå. Da jeg fik bevist, at jeg kunne være en faktor hos Ajax, var Premier League ligesom bare et naturligt næste skridt i min karriere.

Og det blev et par gode startskridt, Christian Eriksen tog i den hvide Spurs-trøje. Med et oplæg og en afgørende fod i Tottenhams anden scoring i 2-0 sejren over Norwich tilbage i august fik den 21-årige dansker de 35.000 tilskuere til at rejse sig op og klappe ad ham, da han kort før tid forlod banen. Efter kampen svømmede medierne over og kaldte det for Eriksens drømmedebut.

- Selvfølgelig var jeg overrasket over, at det gik så hurtigt med at falde til. Men det var fantastisk at komme godt fra start og få sat et fodaftryk allerede i den første kamp. Det har jeg klart haft stor glæde af. Premier League er en spændende liga at være en del af. Tempoet er klart højere end i Holland, så det skal man vænne sig til. Teknisk er de to ligaer nogenlunde på niveau med hinanden, men der er power til forskel. Spillerne går meget mere til den i Premier League, så det gælder om at tænke hurtigt, hvis man skal overleve i det. Jeg har altid haft den opfattelse, at England ville være et godt sted at være både som spiller og uden for banen. Og jeg er bestemt ikke blevet skuffet, siger Christian Eriksen.

Skiftet til Tottenham rangerer højt på Christian Eriksens egen hitliste over største oplevelser i karrieren. Sammen med bl.a. de tre mesterskaber med Ajax. Til gengæld ærgrer han sig over en enkelt ting i 2013, nemlig den kiksede VM-kvalifikation med det danske landshold.

- Personligt har jeg haft et godt landskampår, men det er frygtelig ærgerligt, at vi ikke skal til Brasilien til sommer. Der er noget magisk over et VM i netop Brasilien, og den oplevelse ville jeg gerne have haft. Var vi kommet til VM, kunne jeg ikke have ønsket mig mere af 2013, understreger Årets Fodboldspiller 2013.